Bărci ”cu motor”. România - două medalii de aur şi una de argint la Campionatele Europene de kaiac-canoe pentru juniori şi tineret din Italia

30 iun 2018 345 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Bărci ”cu motor”. România - două medalii de aur şi una de argint la Campionatele Europene de kaiac-canoe pentru juniori şi tineret din Italia Cătălin Chirilă şi Ştefan Strat (în mijloc) au cucerit medalia de aur la C2 U23 1000 de metri 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7964/17329926/2/carp-leonid-argint-ce-u23-2018.jpg

Ambarcaţiunile tricolore au cucerit sâmbătă trei medalii în prima zi de finale în cadrul Campionatelor Europene de kaiac-canoe pentru juniori şi tineret (U23) de la Auronzo (Italia). Două trofee au fost de aur, iar unul de argint.

Lista a fost deschisă de Laura Pleşca (foto jos / CS Triumf), care s-a impus în proba de kaiac simplu junioare – 1000 de metri. Sportiva antrenată de Irina Gloaba şi Verginica Mihalache a cucerit medalia de aur după ce a parcurs distanţa în 4:10,025. Pe locurile următoare s-au clasat Sofie Kinclova (Cehia) 4:10,381 şi Helene Fabrin-Brasted (Danemarca) 4:11,048.

Au urmat două medalii câştigate de sportivii din lotul de canoe, antrenaţi de Florin Popescu (principal) şi Petre Kondrat (secund). Mai întâi, Leonid Carp (CSA Steaua) a cucerit argintul la canoe simplu U23 1000 de metri. Valorosul canoist tricolor, medaliat cu aur şi argint anul acesta la seniori, dar la dublu, a încheiat proba în 3:53,390, la 1,2 secunde în spatele câştigătorului, italianul Carlo Tacchini.

Finalele au fost închise cu un nou aur, în proba de canoe dublu U23 1000 de metri. Cătălin Chirilă şi Ştefan Strat (ambii, CSA Steaua) au încheiat cursa în 3:34,517, depăşind echipajele Belarus şi Spaniei.

 

Florin Popescu. ”Sunt foarte mulţumit de performanţele băieţilor mei. Pe Leonid Carp l-am antrenat anul acesta numai pentru dublu, nu pentru simplu. Chiar şi aşa a sosit al doilea, dovedindu-şi valoarea. El a fost întrecut doar de italianul Tacchini, care s-a antrenat tot anul pe această pistă, plus că este medaliat cu bronz la Europenele de seniori din acest an în proba de simplu. Şi Chirilă cu Strat au mers foarte bine. Ei mai au duminică finala de la 500 de metri, unde sper să facă de asemenea o figură frumoasă, chiar dacă nu este o distanţă care să-i avantajeze”.

Tot sâmbătă, la canoe dublu juniori 1000 de metri, Cristian Baccela şi Răzvan Batagui s-au clasat pe locul 5, iar Alexandru Pătraşcu a încheiat cursa de canoe simplu juniori 1000 de metri pe poziţia a şasea.

Delegaţia României mai are ambarcaţiuni calificate şi în finalele de duminică.

Leonid Carp şi-a mai adăugat o medalie preţioasă la palmaresul acestui an

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.