Bărcile tricolore - ploaie de calificări în finalele pentru medalii la Campionatele Europene de kaiac canoe pentru juniori şi tineret din Italia

29 iun 2018 562 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Bărcile tricolore - ploaie de calificări în finalele pentru medalii la Campionatele Europene de kaiac canoe pentru juniori şi tineret din Italia

Bărcile tricolore - ploaie de calificări în finalele pentru medalii la Campionatele Europene de kaiac canoe pentru juniori şi tinereLoturile naţionale de kaiac canoe pentru juniori şi tineret au tras cu folos, joi şi vineri, la Campionatele Europene de la Auronzo di Cadore (Italia). Tricolorii au vânat calificările în finalele pentru medalii, de sâmbătă şi duminică, iar multe ambarcaţiuni şi-au atins obiectivul. După primele două zile de curse, delegaţia României şi-a asigurat nu mai puţin de 14 prezenţe în cursele finale. Dintre acestea, opt au fost la juniori şi şase la tineret.

Liderul de valoare al delegaţiei este Leonid Carp. Medaliat cu aur şi argint la europenele de seniori în canoea de dublu, sportivul de la Steaua va trage la Auronzo în proba de simplu o mie de metri. O evoluţie foarte bună au avut şi băieţii din canoea de dublu (tineret), Cătălin Chirilă şi Ştefan Strat, care s-au calificat în finalele de la 1000 şi 500 m după ce au câştigat seriile din care au făcut parte.

Echipajele tricolore calificate în finalele A

Juniori

Masculin, C1 1000 m – Alexandru Pătraşcu (a câştigat seria, direct finală)

Feminin, K1 1000 m – Laura Pleşca (a câştigat seria, direct finală)

Masculin, C4 500 m – Cristian Baccela, Angelo Mercur, Alexandru Pătraşcu, Răzvan Batagui (au câştigat seria, direct finală)

Feminin, K4 500 m – Laura Pleşca, Georgiana Manofu, Nicoleta Popa, Angela Bodnariuc (locul 2 în serie – calificare direct în finală)

Feminin, C2 500 m – Tania Virijac, Roxana Matei (loc 3 semifinală)

Masculin, C2 1000 m – Cristian Baccela, Răzvan Batagui (loc 1 în semifinală)

Masculin, K4 500 m – Paul Perse, Bogdan Olariu, Ionuţ Nicolaescu, Adrian Dana (loc 2 semifinală)

Masculin, C1 200 m – Alexandru Pătraşcu (loc 3 serie – calificat direct în finală)

Tineret

Masculin, C1 1000 m – Leonid Carp (a câştigat seria, direct finală)

Masculin, C2 1000 m – Cătălin Chirilă, Ştefan Strat (au câştigat seria, direct finală)

Masculin, C2 500 m – Cătălin Chirilă, Ştefan Strat (au câştigat seria, direct finală)

Masculin, K4 500 m – Cosmin Lulciuc, Răzvan Albişoru, Aurelian Ciocan, Sorin Cical (loc 3 în serie – calificare direct în finală)

Feminin, K2 500 m – Adrieana Mihai, Mălina Trifescu (locul 3 în semifinală)

Feminin, K4 500 m – Adrieana Mihai, Daniela Savu, Malina Trifescu, Gabriela Alexandru (loc 2 semifinală)

Foto: Cătălin Chirilă şi Ştefan Strat

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.