Campionii naţionali la darts s-au decis! Cine va reprezenta România în competiţiile internaţionale

4 iul 2018 225 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Campionii naţionali la darts s-au decis! Cine va reprezenta România în competiţiile internaţionale

Andreea Brad şi Adrian Frim au cucerit trofeele de campioni naţionali la darts, la evenimentul care a avut loc, între 27-30 iunie 2018, în Iulius Mall Cluj Napoca. Cei doi jucători şi-au adjudecat titlul, după ce au câştigat finalele disputate cu Doriana Macovei, respectiv Gabriel Pascaru.

Astfel, s-a definitivat lotul naţional al României care ne va reprezenta tricolorul la competiţiile externe: Adreea Brad, Doriana Macovei, Oana Cimpoca, Mirela Iftode, Adrian Frim, Gabriel Pascaru, Alexandru Stoian, Laszlo Kadar.  Cu această formulă, România va participa la Campionatul European, programat în luna septembrie, în Ungaria, dar şi la Mediterranean Cup, din 2019, la Barcelona.

A fost o ediţie extraordinară, Clujul ne primeşte mereu cu braţele deschise şi ne bucură căldura oamenilor din inima Ardealului. Le mulţumim celor de la Iulius Mall pentru sprijinul în organizare, fiindu-ne parteneri de nădejde în  ultimii trei ani. Putem spune cu bucurie că, de la an la an, se arată interesaţi din ce în ce mai mulţi oameni de darts şi sunt dornici să înveţe acest sport, care necesită concentrare şi stăpânire de sine. Ne-am bucurat de mare interes din partea clujenilor şi vom reveni cu siguranţă şi la următoarea finală de campionat!”, a declarat Dragoş Dumitrescu, preşedinte al Federaţiei Române de Darts.

Finala Campionatului Naţional de darts a reunit 48 de jucători din categoria masculin şi primele 16 clasate de la feminin, iar în timpul evenimentului, zeci de amatori de darts s-au putut antrena şi câştiga premii la unul dintre cele mai noi sporturi „adoptate” de ţara noastră.

  • Federaţia Română de Darts a fost înfiinţată în anul 2008 şi a parcurs toate etapele necesare introducerii unei noi ramuri sportive şi recunoaşterea ca federaţie naţională. În tot acest timp, a introdus în circuitul mondial două Open-uri internaţionale, a organizat Campionatul European de Darts din 2014, iar România va găzdui, în 2019, Campionatului Mondial, după ce Federaţia Română de Darts a câştigat licitiaţia pentru organizarea acestei competiţii.
     
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.