EXCLUSIV | "Ca bodyguard, în America, nu prea îţi convine să pui mâna pe el". Motivul pentru care oamenii care ar fi trebuit să menţină ordinea au fost spectatori la încăierarea generală de la finalul meciului Khabib - McGregor

8 oct 2018 5603 afişări Alte sporturi
EXCLUSIV | "Ca bodyguard, în America, nu prea îţi convine să pui mâna pe el". Motivul pentru care oamenii care ar fi trebuit să menţină ordinea au fost spectatori la încăierarea generală de la finalul meciului Khabib - McGregor

Rusul Khabib Nurmagomedov i-a oferit o lecţie în cuşcă irlandezului Conor McGregor, duminică dimineaţă, însă haosul care a urmat ţine capul de afiş în presa internaţională. Khabib a părăsit cuşca, McGregor a încercat să îl urmeze, s-a încăierat cu un văr al rusului, apoi a fost lovit în spate de doi dintre oamenii din staff-ul lui Khabib. Cei doi agresori au fost identificaţi şi, potrivit primei declaraţii oferite de Dana White, şeful UFC, aceştia nu vor mai călca niciodată la o gală a companiei.

Eduard Irimia, cel care a introdus conceptul galelor Local Kombat în România, dezvoltând un business de succes din luptele la diferite categorii, a explicat la ProSport LIVE de ce oamenii de ordine - puţini la număr şi lenţi în mişcări şi rteacţii - nu au intervenit în momentul în primul moment în care lucrurile au degenerat.

"Când ai celebrităţi de nivelul ăsta, ca bodyguard, nu prea îţi convine să pui mâna pe el, pentru că în America poţi fi dat în judecată şi pentru o singură aţă ruptă de pe haina lui. Este destul de riscant să fii om de pază în America", a spus românul cu peste 15 ani de experienţă de promotor al sporturilor de contact.

"A fost incident la care lumea nu se aştepta, pentru că Khabib are nişte principii, vine dintr-o zonă care respectă foarte mult religia şi este ţinut în scurt de familie. Chiar am văzut un comentariu al unui cunoscător din România - Alex Ganci - care spunea 'nu cred că l-aş fi văzut pe Khabib făcând acelaşi lucru la Moscova, de faţă cu Putin'. Şi-a permis chestia asta de faţă cu guvernatorul statului Nevada, cu sute de mii de oameni şi de faţă cu fanii lui cGregor, dar sunt convins că la Moscova nu ar fi fost la fel. E influenţa asta a politicului şi a respectului la nivel global. În Rusia, lucrurile sunt mult mai în control decât în America", a mai spus Edi Irimia la ProSport LIVE.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.