Rezultat de top european la Meetingul atletic de la Nembro. Alexandru Novac a spulberat recordul naţional la aruncarea suliţei: 86,37 metri

6 iul 2018 760 afişări Comentează şi tu Atletism
Rezultat de top european la Meetingul atletic de la Nembro. Alexandru Novac a spulberat recordul naţional la aruncarea suliţei: 86,37 metri

Atletul român Alexandru Novac (21 de ani) a reuşit joi seară, la Meetingul atletic de la Nembro (Italia), un rezultat de excepţie în proba de aruncare a suliţei. Talentatul sportiv băcăuan s-a clasat pe primul loc cu o aruncare de 86,37 de metri, rezultat ce reprezintă un nou record naţional de seniori al României. Practic, Novac şi-a spulberat vechiul record, pe care îl stabilise luna trecută, tot în Italia (83,02 metri).

Cu această performanţă, Alexandru Novac urcă direct în topul european al probei de aruncare a suliţei, rezultatul său fiind pe locul şase în topul sezonului. Cu numai o lună înainte de Campionatele Europene de la Berlin (7-12 august), forma de excepţie a elevului Mihaelei Melinte este reconfortantă pentru atletismul românesc. ”Din punct de vedere al formei sportive, sunt acolo unde trebuie să fiu în acest moment. Nu vreau să spun prea multe, dar simt că se poate chiar şi mai bine”, a declarat Alexandru Novac pentru ProSport, la puţin timp după succesul de la Nembro.

Căsătorit şi tată de băieţel, Alex Novac îşi leagă de atletism speranţele unei vieţi liniştite. ”Am o familie pentru care trebuie să muncesc. Mă voi întoarce în cantonamentul de la Snagov, pentru ultima parte a pregătirii înainte de Campionatele Europene de seniori de la Berlin. Sper să fac acolo încă o surpriză plăcută. La suliţă, dacă ajungi constant să dai 85 de metri se poate întâmpla orice. Dacă prinzi o zi bună poţi să ajungi şi la 90 de metri”, spune sportivul născut în Adjud.

Tânăra speranţă a României la aruncarea suliţei are calităţi deosebite, care-l recomandă pentru un viitor strălucit. ”Visul meu este să mă apropii de ceea ce a reuşit legendarul Jan Zelezny, cehul care a stabilit recordul mondial, cu 98,48 de metri, un rezultat care va rămâne, cred, foarte mult timp în picioare”, a mai spus Novac.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.