12 atacuri-fulger cu Dusan Mr. "BullutProof" Bulut, campion european la Bucureşti: ce are în comun cu Djokovic, cine era #1 în Dream-Team-ul american şi o mărturisire cu şi despre Ghiţă Mureşan

17 sep 2018 785 afişări Baschet
12 atacuri-fulger cu Dusan Mr. "BullutProof" Bulut, campion european la Bucureşti: ce are în comun cu Djokovic, cine era #1 în Dream-Team-ul american şi o mărturisire cu şi despre Ghiţă Mureşan Cosmin Moţei / Sport Arena Streetball
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Dusan Bulut şi-a împlinit un vis, duminică, la Bucureşti: alături de Dejan Majstorovic, Marko Savic şi Marko Zdero, #1 din baschetul 3x3 mondial a câştigat titlul european şi singura cupă lipsă din vitrina sa. Sârbul în vârstă de 32 de ani este de cinci ori campion mondial, campion în World Tour (un fel de Champions League al echipelor de baschet 3x3) iar următoarea sa bornă devine, automat, primul titlu olimpic în disciplina care va intra în premieră în programul Jocurilor, la Tokyo, în 2020. "Mr BullutProof" a fost desemnat MVP al turneului final de la Bucureşti, cu 39 de puncte înscrise.

Cum în baschetul 3x3 atacul este de 12 secunde, Dusan Bulut a intrat într-un joc cu 12 atacuri-fulger, întrebare-răspuns, pe coridoarele Circului Metropolitan Bucureşti.

Ai petrecut câteva săptămâni în România, Cei ai remarcat şi ce ai povesti despre ţara care sărbătoreşte anul ăsta 100 de ani de la Unire?

Da, am fost de câteva ori. Simt că sunt primit cu braţele deschise aici şi mă simt bine.

Ce ai în comun cu Novak Djokovic, fost număr unu mondial în tenis?

Nimic!

Cosmin Moţei / Sport Arena Streetball

Care sunt cele mai cunoscute persoane în faţa cărora ai jucat?

Foşti jucători de Euroligă din Serbia.

Ce VIP ai remarcat, de-a lungul anilor, la meciurile tale?

Nişte prieteni din Novi Sad. Întotdeauna este incredibil să ştii că ai prietenii alături de tine să te susţină.

3x3 a ajuns din stradă la Jocurile Olimpice. Drumul tău, pe scurt, cum arată?

Eu întotdeauna am spus că acest sport nu îseamnă doar lupta pentru medalie sau Jocurile Olimpice. Este mult mai mult de atât. Este subcultura străzii. Noi pentru a celebra acest spirit am fost aici de la început, cu mult înainte să înceapă discuţia despre Jocurile Olimpice şi vom rămâne în 3x3 şi după ce prima ediţie a Jocurilor pentru noi va fi trecut.

Eşti poreclit  "Mr. BullutProof". Ai tras vreodată cu o armă, ai mers la vânătoare, în poligonul de tir?

Niciodată!

Care a fost cea mai mare provocare a ta?

Acest Campionat European! Singurul trofeu care lipsea... (n.r. - Bucureştiul a găzduit a patra ediţie din istoroa Campionatului European de baschet 3x3. Prima ediţie s-a jucat tot la Bucureştii, în Piaţa Universităţii, în 2014).

Cosmin Moţei / Sport Arena Streetball

Partizan sau Steaua Roşie Belgrad?

Novi Sad! Nu este un club mare de fotbal, dar este al nostru şi e suficient!

Care era cel mai bun jucător din Dream Team-ul american din 1992? (n.r. - prima ediţie a Jocurilor Olimpice în care au fost acceptaţi jucătorii de baschet profesionişti, decizie care le-a permis starurilor din NBA să ia startul în competiţie)

Cu siguranţă, Michael Jordan! Cel mai bun, cel mai mare din istorie.

Te-ai întânit vreodată cu Ghiţă Mureşan?

Oh, nu! Dar ştiu cine este. De fiecare dată când vin aici, pentru că el este român, glumim pe seama înălţimii lui - cum ar fi dacă...

Te-ai descurca în faţa unui jucător atât de înalt? (n.r. românul Gheorghe Mureşan este cel mai înalt baschetbalist din istoria NBA, cu 2,31 m. Sârbul Dusan Domovic Bulut măsoară 1,91 m)

Aaaa, ar fi chiar mai uşor!

Pentru cine?

Pentru mine!

4 ţări diferite au câştigat primele patru ediţii ale Campionatului European de baschet 3x3, la masculin: România - 2014, Slovenia - 2016, Letonia - 2017, Serbia - 2018

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.