Baschetul timişorean, aproape de colaps şi cu echipele SCM! Formaţia masculină a rămas fără antrenor, iar echipa feminină e ca şi desfiinţată

5 iul 2018 630 afişări Comentează şi tu Baschet
Baschetul timişorean, aproape de colaps şi cu echipele SCM! Formaţia masculină a rămas fără antrenor, iar echipa feminină e ca şi desfiinţată După BC Timba Timişoara, şi BC SCM Timisoara are probleme. Foto: Emanuel Titus ILIESI (Mediafax foto)

Baschetul timişorean are parte de transpiraţii reci în luna lui Cuptor. După ce luni, BC Timba Timişoara a anunţat că, timp de un sezon, va activa doar la juniori, problemele ies la iveală şi la echipele masculine şi feminine de la SCM Timişoara.

Locul 5 din ediţia trecută de campionat, BC SCM Timişoara a rămas fără antrenorul Tudor Costescu, din cauza problemelor financiare. Nu este însă totul, deoarece echipa feminină, clasată tot pe locul 5, riscă desfiinţarea, la fel ca şi echipa de ligă secundă de handbal feminin a clubului de drept public.

Tot clubul SCM Timişoara, care are secţii de baschet, handbal, rugby, tenis şi motociclism, are datorii. Dar ”durerea” cea mai mare este la baschet, unde fondurile private sunt mai mici ca la alte secţii. Acolo, pe lângă datoriile din ultimele luni rămase la salarii şi furnizori, sunt şi datorii pentru perioada august 2015-octombrie 2015, dinainte ca echipa alb-violetă să treacă la nou-înfiinţatul club de drept public.

De altfel, clubul de baschet masculin are şi procese la BAT (Tribunalul Arbitral Bashetbalistic din Elveţia) după ce patru jucători au reclamat neplata salariilor de atunci. Cei de la SCM spun că strâng toţi banii privaţi ce vin la secţia de baschet pentru a acoperi acele datoriii.

Costescu a plecat după ce în luna mai declara că vrea să rămână la Timişoara

Momentan, ceea ce ”arde” nu sunt datoriile vechi, ci acestea acumulate acum. Dintre cei care au jucat în sezonul trecut, doar pivotul Adrian Diaz mai are contract, dar cu restanţele salariale, poate deveni liber de contract, după cum declara managerul secţiei de baschet, Ilie Triţoiu, într-un interviu dat site-ului echipei.

De altfel, unul dintre jucătorii U23, obligatorii în primul sfert conform regulamentului, a semnat cu altă echipă. Lucas Tohătan a ales să joace la Sibiu după două sezoane petrecute la Timişoara.

După ce săptămâna trecută se fotografiu zâmbitori de pe plaja din Mamaia într-un concediu comun, Ilie Triţoiu şi antrenorul Tudor Costescu (foto mic) se despart.

Tehnicianul declara în luna mai că ar dori să rămână la Timişoara, dar restanţele salariale neachitate i-au schimbat decizia.

”Din nefericire, am rămas şi fără antrenorul Tudor Costescu”, recunoaşte acum Triţoiu. Managerul spune că e foarte posibil să plece şi Tudor Gheorghe, alt jucător U23 al echipei. Triţoiu spune că acesta „colabora bine” cu Tudor Costescu. De fapt, jucătorul e nepotul antrenorului, aspect pe care cei de la club au evitat să-l comunice public vreodată.

Echipele feminine de la SCM, în pericol

Practic, SCM aşteaptă o ”infuzie” de bani de la primărie pentru a mai stinge din datorii. Numai că rectificarea de buget aşteptată pentru luna iunie nu a avut loc, iar la Timişoara sunt probleme foarte mari cu societatea de termoficare şi cea de transport în comun.

Mai mult ca sigur, mulţi bani vor merge pentru a acoperi arieratele de acolo. Dacă nu vor veni mulţi bani, echipa de baschet feminin va fi desfiinnţată după două sezoane de existenţă. În prima ligă, Timişoara a terminat pe locul 5.

De altfel, SCM avea de un sezon şi echipă de handbal feminin. Elevele lui Lucian Ghiulai au ratat promovarea în Liga Florilor din seria cu Minaur Baia Mare şi apoi, la turneul de baraj. Mai mult ca sigur, fără îndeplinirea obiectivului, se va renunţa la echipă. În schimb vor rămâne secţiile de tenis, cu tinerii Nini Dica şi Andreea Velcea, şi de motociclism. Acolo este legitimat Cătălin Cazacu, care mai bine de jumătate de an nu a concurat cu motocicleta, deoarece concura la emisiunea TV Exatlon!

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.