Calvar pentru 4 baschetbalişti şi fostul antrenor al CSM Steaua EximBank: "După cel mai bun sezon al carierei mele, mi-a fost dat să stau acasă şi să văd cum tot succesul nostru se năruie. Acum, ei mă dau în judecată pe mine? Pentru că le place să se joace cu vieţile oamenilor?"

8 oct 2018 1710 afişări Baschet
Calvar pentru 4 baschetbalişti şi fostul antrenor al CSM Steaua EximBank: "După cel mai bun sezon al carierei mele, mi-a fost dat să stau acasă şi să văd cum tot succesul nostru se năruie. Acum, ei mă dau în judecată pe mine? Pentru că le place să se joace cu vieţile oamenilor?" Foto: Cătălin Soare / cronosmedia.ro / CSM Steaua EximBank via Facebook

Dragan Zekovic a izbucnit după ce el, alţi trei colegi şi antrenorul finlandez al echipei de baschet Steaua CSM EximBank, devenită CSM Steaua stagiunea precedentă şi desfiinţată la începutul acestui sezon competiţional, au fost daţi în judecată de CSM Bucureşti.

Baschetbalistul sârb a trimis o scrisoare deschisă către unul dintre site-urile specializate de baschet, totalbaschet.ro, în care explică, practic, că neînţelegerile şi orgoliile de ordin politic dintre cele două părţi i-au împiedicat pe oamenii aflaţi sub contract cu clubul municipalităţii să îşi caute echipe şi îi ţine înafara terenului.

"Anul trecut am semnat un contract pe două sezoane cu CSM Steaua EximBank şi, cu acea echipă, într-un sezon cu multe incertitudini, am jucat finala în campionatul României şi am reuşit calificarea directă în FIBA Eurocup. Pentru asta, ar trebui să fim mândria Bucureştiului şi a României în Europa. Am fost unul dintre cei mai buni jucători din Ligă, am fost la All Stars şi, după cel mai bun sezon al carierei mele, mi-a fost dat să stau acasă şi să văd cum tot succesul nostru se năruie. Şi de ce? Pentru jocurile lor de putere, lipsă de profesionalism, egouri, vanităţi, lipsă de respect pentru munca altora", a scris Dragan Zekovic.

"Până la urmă, nu mă interesează motivele lor. Dar, am fost prejudiciat financiar şi profesional, iar de când CSM m-a acţionat în instanţă - şi emoţional, ca persoană. Să fiu clar: am aşteptat două luni să îşi rezolve disputa, fără să primesc vreo înştiinţare, sperând că lucrurile se vor rezolva. Am pierdut timp preţios pe care l-aş fi putut folosi pentru a-mi căuta o echipă pentru startul de sezon. CSM a violat termenii contractului pe doi ani semnat cu mine - ceea ce mi-ar fi dat dreptul să închei unilateral contractul de multe ori. Şi acum, ei mă dau în judecată pe mine? (...) Pentru că le place să se joace cu vieţile oamenilor? Se pare că pot!", mai scrie, cu evidentă furie, baschetbalistul în vârstă de 31 de ani.

"Sper ca Republica România, membră a Uniunii Europene, şi sistemul ei judiciar să respecte valorile justiţiei, protejării drepturilor omului şi a standardelor judiciare de la nivelul UE şi de care Europa este mândră", transmite în final Dragan Zekovic.

Lituanianul Marius Runkauskas (32 ani), românii Iuri Fraseniuc (32 ani) şi Vlad Negoişescu (27 ani), precum şi antrenorul finlandez Jukka Toijala (46 ani) se află în aceeaşi situaţie ca şi Dragan Zekovic.

Antrenorul care a lucrat intensiv cu loturile naţionale ale Finlandei a întărit spusele fostului său elev, într-o postare pe pagina oficială de Facebook. "A fost o vară foarte ciudată şi frustrantă pentru unii dintre noi. După doi ani de muncă încununată cu succes, totul se încheie din cauza luptelor de putere şi a orgoliilor. Îmi pare teribil de rău pentru jucători, care au aşteptat şi au aşteptat, la fel ca mine, pentru că am vrut să ne continuăm parcursul şi traiectoria frumoasă, în Bucureşti. Noi am fost loiali clubului, iar rezultatul este că CSM-ul ne dă în judecată. Să vedem cum se va încheia această saga. La finalul zilei trebuie să avem încredere că baschetul şi sportul vor triumfa", a transmis Jukka Toijala.

  • Steaua Bucureşti continuă în primul eşalon valoric al Ligii Naţionale de Baschet masculin, fără sprijinul CSM, în timp ce o a doua echipă a Capitalei în Grupa A este Dinamo Ştiinţa.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.