Cazul baschetbaliştilor americani înjunghiaţi la Brăila | Reaudieri, de data aceasta "ca la carte". Avocatul victimelor vrea mutarea procesului pentru că "procurorul are familie, trăieşte în Brăila", coşmarul continuă pentru americani

20 sep 2018 6208 afişări Baschet
Cazul baschetbaliştilor americani înjunghiaţi la Brăila | Reaudieri, de data aceasta "ca la carte". Avocatul victimelor vrea mutarea procesului pentru că "procurorul are familie, trăieşte în Brăila", coşmarul continuă pentru americani

Bogdan Botea, avocatul baschetbaliştilor americani înjunghiaţi sâmbătă spre duminică la terasa 'Music Pub' din Brăila a vorbit deschis despre mersul lent al procesului. A dezvăluit că ceilalţi americani de la echipă nu mai ies din casă, dar şi că martorii vor fi reaudiaţi, de data aceasta având alături un traducător autorizat de Ministerul Justiţiei.

În afara lui Bowie, rănit mai grav şi încă internat la Bucureşti, restul americanilor au dat declaraţii, dar nu însoţiţi de un traducător care să le uşureze misiunea. Acum, procedura va fi reluată: "Joseph McClain, Shaquille Johnson şi Joshua Keyes vor fi reaudiaţi de procurori cu interpret de limba engleză autorizat de Ministerul Justiţiei. Darrel Bowie (n. red - a doua victimă a atacului, internată la Bucureşti) nu a fost audiat încă. Ei au dat declaraţii prin intermediul meu şi al antrenorului. Procurorul de caz punea întrebările în română, iar noi le traduceam. Procurorul înţelege limba engleza, dar nu vorbeşte", a declarat, pentru Libertatea, Bogdan Botea, avocatul victimelor, care a depus, deja, o solicitare pentru ca dosarul să fie mutat din Brăila: "Procurorul de caz Mircea Ciutac este un bun profesionist, dar trăieşte în Brăila şi are familie. Vrem să-i dăm o mână de ajutor, prin preluarea dosarului de către Parchetul General din Bucureşti. Au mai fost cazuri. Avocaţii suspectului nu sunt de acord. Un om obişnuit nu făcea o astfel de faptă dacă ştia că e pedepsit".

Teama îi face pe americani să nu mai iasă din casă

Veniţi în România în căutarea unei rampe de lansare pentru cariera de jucători profesionişti de baschet, ceilalţi sportivi americani de la Cuza Sport au rămas şocaţi de cele ce li s-au întâmplat colegilor lor. Încă în stare de şoc după incidentul de sâmbătă noapte, ei refuză să mai iasă din casă şi au cerut protecţie din partea Poliţiei. Una care, susţine Botea, e inexistentă: "Toţi vor să plece din România. Nu mai vor să iasă din casă. N-au mai fost la antrenamente. Au cerut protecţia poliţiei, dar nu o simt. Un poliţist a trecut pe la spitalul unde este internat Joseph McClain, dar n-a stat mult şi a plecat. Cadrele medicale au blocat însă accesul la etajul un este internat sportivul", a mai declarat avocatul.

În timp ce Botea vrea mutarea procesului la Bucureşti şi americanii se tem pentru vieţile lor, anchetatorii brăileni au reţinut un singur suspect din grupul interlop care a atacat cu cuţitele - pe temutul Gabriel Husein, alias Dasaev.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.