Dezastrul continuă în baschetul timişorean. A doua echipă din cele trei prim-divizionare a aruncat prosopul săptămâna aceasta

5 iul 2018 800 afişări Comentează şi tu Baschet
Dezastrul continuă în baschetul timişorean. A doua echipă din cele trei prim-divizionare a aruncat prosopul săptămâna aceasta

Timişoara s-a lăudat sezoane bune cu faptul că era singurul oraş din ţară cu trei echipe de baschet în primele ligi de masculin şi feminin. Din această toamnă, doar BC SCM Timişoara va mai fi prezentă în competiţia de seniori. Luni s-a retras Timba, iar acum clubul de drept public SCM Timişoara a anunţat oficial desfiinţarea echipei feminine, aşa cum ProSport a scris deja.

Formaţiile de baschet au probleme financiare foarte mari. Timba, club susţinut din fonduri private, are datorii salariale şi către federaţie. Galben-negrii au decis ca, timp de un sezon, să aibă activitate doar la juniori şi să stingă datoriile acumulate cu echipa de seniori, care sezonul trecut a încheiat competiţia pe locul 9.

După anunţul Timbei, SCM Timişoara a transmis oficial că echipa de fete se va desfiinţa. Echipa feminină a promovat după un sezon în liga secundă, iar în primul an în elită a terminat pe locul 5. După doi ani însă, i se cântă prohodul.

Managerul secţiei, absent de la şedinţa când s-a decis desfiinţarea echipei feminine

Ilie Triţoiu, managerul secţiei de baschet de la SCM Timişoara, spune că ar fi votat împotriva desfiinţării, dar oricum votul său nu ar fi contat.

La şedinţa de Consiliu de Administraţie, Triţoiu era în concediu. ”Îmi pare foarte-foarte rău de fete, îmi pare rău că s-a luat decizia de a se desfiinţa această echipă, dar totul se întâmplă din cauza problemelor financiare. Totul se restrânge în acest sezon şi vorbesc la nivel de SCM, unde nu suntem doar noi, sunt mai multe secţii şi toate au aceeaşi problemă. Nu am fost martor la această decizie a Consiliului de Administraţie, din care şi eu fac parte, pentru că eram în concediu. S-a votat în unanimitate; durerea ar fi fost şi mai mare dacă aş fi fost de faţă. Aşa a trebuit doar să mă împac cu pierderea fetelor. Sunt nefericit cu această decizie, dar nu am ce face, aş fi fost singur împotriva tuturor”, a spus Triţoiu, pentru site-ul oficial al echipei.

Rămâne de văzut câte echipe feminine se strâng la startul competiţiei

În ediţia 2017-2018, doar nouă echipe au terminat sezonul de primă ligă de baschet feminin, iar opt au jucat în play-off. Timişoara terminase competiţia pe locul 5. La feminin, noul format al Superligii nu va reuşi să adune suficiente echipe şi pentru o grupă C, aşa cum se va întâmpla la masculin.

După retragerea Timişoarei, dacă nu vor arunca şi alte prim-divizionare prosopul, practic toate echipele din Liga Naţională de anul trecut vor juca în grupa A.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.