Echipele care au câştigat ultimele opt trofee în baschetul românesc s-au înfruntat în Supercupă: U-BT Cluj-Napoca a dat start sezonului cu un succes în fieful rivalei

30 sep 2018 779 afişări Baschet
Echipele care au câştigat ultimele opt trofee în baschetul românesc s-au înfruntat în Supercupă: U-BT Cluj-Napoca a dat start sezonului cu un succes în fieful rivalei Bucuria unui nou trofeu intern în baschetul românesc. Foto: U-BT Cluj-Napoca via Facebook

U-BT Cluj-Napoca a câştigat, pentru al doilea an consecutiv, Supercupa României la baschet masculin, învingând, sâmbătă seară, campioana CSM CSU Oradea, cu scorul de 83-76 (20-19, 20-20, 29-14, 14-23), anunţă Federaţia Română de baschet.

Deţinătoarea Cupei României a început în forţă meciul disputat pe terenul campioanei, în Arena Antonio Alexe din Oradea, distanţându-se la 10 puncte. Oradea a replicat şi a ţinut partida în echilibru până la pauză. Elevii lui Mihai Silvăşan au intrat la cabine cu avantaj minim, 40-39, însă la revenirea de la vestiare au făcut net diferenţa, reuşind 5 aruncări de 3 puncte (din totalul de 8 înscirse în partidă) şi construindu-şi un avantaj de 16 puncte. Clujenii au ridicat piciorul de pe acceleraţie, însă chiar dacă CSU Oradea a reuşit cel mai bun sfert din punct de vedere ofensiv, nu a ameninţat niciun moment victoria echipei-oaspete. În echipa Clujului trebuie punctată şi revenirea internaţionalui Vlad Moldoveanu.

Potrivit statisticii prezentate de site-ul specializat 24 secunde, U-BT Cluj se află la al şaselea trofeu în baschetul românesc începând cu 2016. Clujul şi CSM CSU Oradea au impus monopol absolut în baschetul românesc, împărţindu-şi ultimele opt trofee puse în joc. Oradea rămâne însă fără trofeul Supercupei în vitrină, în timp ce echipa lui Silvăşan începe sezonul competiţional 2018/2019 cu o victorie la indigo cu cea din urmă cu 12 luni, când, în Supercupă, învingea Oradea, tot în fieful marii rivale.

Top scorer-ul lui U-BT Cluj în Supercupa României, ediţia 2018, a fost americanul Jason Washburn, cu 23 de puncte şi 9 recuperări, urmat de Marinov şi Easley jr, cu câte 16 puncte, în timp ce în echipa gazdă s-a remarcat internaţionalul român, Giordan Watson, cu 22 puncte şi 9 pase decisive.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.