EXCLUSIV | Noi detalii legate de americanii înjunghiaţi în Brăila. Patronul clubului se aşteaptă ca aceştia să pună punct aventurii în România: ”Cred că o s-o facă”. Motivul pentru care Bowie a fost transferat la Bucureşti

17 sep 2018 8208 afişări Baschet
EXCLUSIV | Noi detalii legate de americanii înjunghiaţi în Brăila. Patronul clubului se aşteaptă ca aceştia să pună punct aventurii în România: ”Cred că o s-o facă”. Motivul pentru care Bowie a fost transferat la Bucureşti

Lumea sportului românesc s-a cutremurat sâmbătă noapte, când doi baschetbalişti americani, Darrel Bowie (25 de ani) şi Joseph McClain (24 de ani), legitimaţi la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi la o terasă din oraş. ProSport a stat de vorbă cu patronul clubului brăilean, Mircea Totolici, care spune că cei doi sunt în afara oricărui pericol, iar transferul lui Bowie la un spital din Bucureşti a fost doar o metodă de prevenire, datorită unor complicaţii de care suferă sportivul la intestinul gros.

Totodată, Totolici se aşteaptă ca cei doi să-şi exprime dorinţa de a pleca din România după acest incident, dat fiind faptul că infractorul este încă în libertate. ”Acum la 10 şi puţin merg la spital la Brăila pentru a vedea ce e cu Joseph McClain exact. Am fost şi ieri, starea este stabilă, am vorbit cu el. În Bucureşti am un băiat care stă cu el şi după ora 3 practic intră în dialog cu el.

Nu au leziuni care să le pună viaţa în pericol, acum, la ora actuală, sunt într-o stare stabilă amândoi. Iar transferul sportivului la Bucureşti a fost doar pentru a preveni complicaţiile, pentru că el a avut ceva şi la intestinul gros, şi am considerat că e mult mai bine acolo, pentru că şi medicii şi aparatura la Bucureşti este mult mai bună ca la noi.

Cu cel de la Brăila am discutat, cu cel de la Bucureşti, plecând cu elicopterul, nu am discutat. Am trimis un băiat care stă cu el, s-a luat legătura cu ei. Din punctul meu de vedere e clar că, după un astfel de incident, este greu să mai continue în echipa de liga naţională şi nu numai ei doi, şi ceilalţi. Acum vedem, e strict problema că nu a fost prins ăla, şi ei se gândesc că se poate întâmpla din nou, ăla fiind în libertate.

Noi avem nevoie de serviciile lor, vă daţi seama. Dar în condiţiile în care ei solicită în mod personal şi direct că vor să meargă acasă... Nu au solicitat, să spună 'Mircea, vreau să plec', dar cu siguranţă, când vom ajunge la discuţia aia, cred că o s-o facă, părerea mea”, a spus Mircea Totolici pentru ProSport.

De pe patul de spital, McClain a dezvăluit care a fost motivul de la care a pornit scandalul. Aceştia au fost victimele unor acte de rasism: "S-au luat la ceartă cu noi pentru că suntem negri. Nu aveau vreun argument, niciun motiv. Nu am spus nimic. Eram acolo şi încercam doar să ne simţim bine", a declarat McClain pentru Antena 3.

Atât Bowie cât şi McClain le-ar fi declarat cadrelor medicale că dorescă să fie transferaţi la un spital din America. Cei doi sunt legitimaţi la ACS Cuza Sport Brăila de o lună.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.