EXCLUSIV | "Se poate reapuca de baschet după cel puţin şase luni". Unul dintre cei doi baschetbalişti înjunghiaţi la Brăila pleacă acasă, dar mai are de tras, celălalt e în "stand-by"

28 sep 2018 1002 afişări Baschet
EXCLUSIV | "Se poate reapuca de baschet după cel puţin şase luni". Unul dintre cei doi baschetbalişti înjunghiaţi la Brăila pleacă acasă, dar mai are de tras, celălalt e în "stand-by"

S-au mai liniştit apele la Brăila, la aproape două săptămâni de la incidentul în urma căruia baschetbaliştii americani Darrel Bowie şi Joseph McClain au fost înjunghiaţi în barul "Music Pub" din oraş. Cei doi au fost externaţi, dar rănile lasă urmări.

Darrel Bowie (25 de ani) a fost externat de la spitalul Floreasca din Bucureşti şi a ales să pună punct aventurii sale în România, după aproape două luni. Astfel, vineri, 28 septembrie, acesta se va întoarce acasă, în America. Joseph McClain (24 de ani), internat la Brăila, a fost de asemenea externat în cursul acestei săptămâni, dar nu are voie să călătorească cu avionul pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, deoarece a fost înjunghiat la plămâni.

"Se poate apuca de baschet după şase luni"

”Bowie e ok, a fost externat. Acum, ca şi recuperare, nu este la un procent destul de ridicat, este undeva la 60% din capacitatea lui, nu mai necesită internare. De acum va urma o perioada de recuperare destul de dificilă pentru el, poate să se apuce din nou de baschet după cel puţin şase luni. Am fost la externare, am auzit ce i-a spus doctorul, cel puţin şase luni nu are voie sa facă efort, să facă mişcări bruşte, să alerge. Nu va mai continua, vineri pleacă în America, are avionul şi pleacă înapoi acasă, a declarat Andrei Ciubotariu, oficial ACS Cuza Sport Brăila, pentru ProSport.

Dacă Bowie îşi va vedea de viaţă în State şi va încerca să lase în spate aventura urâtă din România, McClain se află, încă, în stand-by: "La McClain nu se ştie deocamdată, nu avem un răspuns pozitiv sau negativ la ora asta. El nu are voie cel puţin două săptămâni cu avionul din cauza înjunghierii la plămân. El a fost externat săptămâna aceasta, marţi dacă nu mă înşel, dar tot este sub supraveghere medicală şi nu are voie să zboare cu avionul o perioadă. Nu avem un răspuns concret din partea lui dacă vrea sau nu să plece”, a mai punctat Ciubotariu.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, când oraşul Brăila era sub ”anestezia” nefericitului incident, preşedintele clubului brăilea, Mircea Totolici, a anticipat că cei doi îşi vor manifesta intenţia de a părăsi România: ”Noi avem nevoie de serviciile lor, vă daţi seama. Dar în condiţiile în care ei solicită în mod personal şi direct că vor să meargă acasă... Nu au solicitat, să spună 'Mircea, vreau să plec', dar cu siguranţă, când vom ajunge la discuţia aia, cred că o s-o facă, părerea mea”, a spus Totolici pentru ProSport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.