Prima echipă care spune pas Superligii de baschet! Se retrage din competiţie. "Din păcate, trebuie să spunem stop"

3 iul 2018 2082 afişări Comentează şi tu Baschet
Prima echipă care spune pas Superligii de baschet! Se retrage din competiţie. "Din păcate, trebuie să spunem stop" BC Timba Timişoara se retrage din campionatul masculin de baschet, la seniori. Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Veşte şocantă în baschetul românesc. BC Timba Timişoara se retrage din campionatul masculin pentru seniori, care va fi reorganizat în noul sezon sub forma unei Superligi care iniţial va avea trei grupe. Cu un buget redus mai mereu, formaţia privată din Timişoara şi-a anunţat luni la prânz abandonul din competiţie.

După ce sezonul trecut a terminat pe locul 9, ”urşii” ar fi putut fi repartizaţi în grupa B dintre cele trei din prima fază a campionatului de baschet. Timişorenii aveau însă datorii din taxele la federaţie, ceea ce ar fi putut fi o problemă şi ar fi putut duce la o eventuală retrogradare în grupa C. Din noul sezon, federaţia înăspreşte regulile financiare, cere garanţii şi a introdus chiar o licenţiere. Indiferent că acesta ar fi fost motivul sau lipsa unui buget pentru competiţie, Timba a anunţat că va continua, momentan, doar la nivel de juniori.

Iată comunicatul clubului:

”Pasiunea pentru baschet ne-a unit şi a făcut din noi o mare familie numită Timba. Mai bine de 10 ani, am trecut prin multe încercări, am avut parte de suişuiri şi coborâşuri, de bucurii şi tristeţi, de succese şi eşecuri. Am reuşit, cumva, să trecem peste toate şi să mergem înainte cu convingerea că suntem pe un drum corect, uniţi de acelaşi gând: baschetul. Astăzi, din păcate, trebuie să spunem stop. Dar nu definitiv, ci doar pentru o perioadă, pentru că Timba nu va fi prezentă în Super Liga de baschet masculin în ediţia 2018-2019. Motivul pentru care s-a luat această decizie este unul singur: situaţia financiară. Regretele noastre sunt mari, dezamăgirea pe care o provocăm celor care au fost alături de noi - la fel de mare, dar nu avem altă soluţie. Timba, însă, nu moare. Timba merge mai departe cu grupele de copii şi juniori, pe aceleaşi principii pe care ne-am bazat mereu, fără compromisuri care să ne transforme în ceva ce nu dorim să fim. În lunile următoare, ne vom regrupa şi ne vom întoarce mai puternici! Vă mulţumim tuturor celor care ne-aţi fost alături şi ne-aţi susţinut în toţi aceşti ani. Fără voi, drumul nostru nu ar fi fost la fel de frumos.”

În urmă cu două luni debordau de optimism

Un amănunt interesant este că la banchetul de final de sezon, principalul finanţator al clubului bănăţean, Sebastian Răducanu, părea optimist. La un moment dat, conform surselor ProSport, ar fi spus chiar că doreşte să îl transfere pe Zlatko Jovanovic, conducător de joc bosniac.

Jovanovic a fost unul dintre cei mai iubiţi jucători ai ultimeilor ani la rivala BC Timişoara, cu care a câştigat Cupa României şi a jucat o finală de campionat. Este, de asemenea, un jucător cu un salariu deloc de negliat, aşadar, cei de la Timba sperau la cu totul altceva.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.