Federaţia Română de Box, lovitură pentru cel mai tare eveniment de kombat al verii: ”Meciul lui Benny Adegbuyi va fi un sparring, fără decizie. Nu are licenţă”

5 iul 2018 1770 afişări Comentează şi tu Box
Federaţia Română de Box, lovitură pentru cel mai tare eveniment de kombat al verii: ”Meciul lui Benny Adegbuyi va fi un sparring, fără decizie. Nu are licenţă”

Federaţia Română de Box a dat publicitării un comunicat prin care îşi exprimă punctul de vedere vizavi de meciul de box profesionist dintre Benjamin Adegbuyi şi Alexander Lepseridze, programat în cadrul galei Dynamite Fighting Show (5 iulie, Sala Polivalentă din Bucureşti). ”Federaţia Română de Box nu a sancţionat şi nu poate sancţiona un meci de box profesionist în condiţiile în care Comisia de Box Profesionist din cadrul Federaţiei Române de Box nu a acordat licenţă pentru acest meci de box profesionist si nu a delegat nici un arbitru pentru acest meci”, spune în comunicat.

FR de Box, for condus de Vasile Câtea, precizează în continuare următoarele: ”Anunţatul meci de box care se va desfăşura astăzi în cadrul galei de K1 care are ca şi cap de afiş meciul Cătălin Moroşanu - Freddy Kemayo şi care va fi transmisă de ProTv va fi un sparring, nu un meci de box. Pentru acest meci, Comisia de Box Profesionist nu a delegat nici un arbitru, deci el nu poate avea o decizie.

Menţionăm faptul că în conformitate cu Legea Sportului din 2000, Federaţia Română de Box este singura autoritate care poate acorda licenţă pentru o gală profesionistă de box sau pentru un meci de box profesionist. De asemenea, Federaţia Română de Box a câştigat în instanţă procesul pe care Rudel Obreja, autointitulatul preşedinte al Ligii Profesioniste de Box, l-a intentat în legătură cu dreptul de a sancţiona gale de box profesionist. Pe această cale, Federaţia Română de Box îi anunţă pe toţi cei care doresc să organizeze reuniuni de box profesionist că îi aşteaptă la sediul ei pentru a le acorda licenţa, în termeni legali, în caz contrar Federaţia urmând să se adreseze organelor abilitate ale statului. Federaţia Internaţională de Box (AIBA) a acordat tuturor federaţiilor naţionale dreptul de a sancţiona şi gale de box profesionist, AIBA derulând programe profesioniste şi semiprofesioniste şi acceptând boxeri care au boxat la profesionişti la fosta ediţie a Jocurilor Olimpice de la Rio”.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.