România şi-a asigurat două medalii la Europenele de box pentru juniori de la Anapa, prin Georgiana Petronela Schinte (80 kg) şi Alexandra Gheorghe (54 kg). Alte şanse, vineri şi sâmbătă

11 oct 2018 899 afişări Box
România şi-a asigurat două medalii la Europenele de box pentru juniori de la Anapa, prin Georgiana Petronela Schinte (80 kg) şi Alexandra Gheorghe (54 kg). Alte şanse, vineri şi sâmbătă

În a patra zi a Campionatului European de box pentru juniori de la Anapa (Rusia), delegaţia României a cucerit primele două medalii. În prima gală a sferturilor de finală de joi, Petronela Georgiana Schinte a învins-o surprinzător, după un meci electrizant, pe puternica irlandeză Doocey Bethany Janet în limitele categoriei 80 de kilograme. Românca va boxa în semifinale cu englezoaica Emily Asquith. Georgiana (16 ani) e legitimată la CSM Drobeta Turnul Severin şi a fost descoperită de Dumitru Cipere. Face parte din Centrul Olimpic de la Slatina, idolul ei fiind supergreul Mihai Nistor. 

În a doua gală a sferturilor de finală rezervate fetelor, la 54 de kilograme, Alexandra Ana Maria Gheorghe a învins-o cu un sec 5-0 pe moldoveanca Maria Manolova şi va boxa în semifinale cu rusoaica Alessandra Tikhonova. Alexandra (16 ani) este legitimată la CSM Slatina (descoperită de maestrul Constantin Gălbenuşe şi de Luminiţa Turcin) şi face box de patru ani. Şi ea este componentă a centrului olimpic de la Slatina, iar idolul ei în box este Floyd Mayweather.

România mai are două sportive calificate în sferturile de finală, ambele urmând a boxa vineri: Loredana Andreea Marin (63 kg) vs Fruzaina Loretta Botos (Ungaria) şi Iulia Guta (66 kg) vs Luiza Orets (Rusia).

La masculin, patru boxeri români vor încrucişa mănuşile pe 13 octombrie în sferturi: Mihai Laurenţiu Văduva (46 kg), Eusebiu Tîrzoman (48 kg), Curt Aurel Mustafa (52 kg) şi Preda Adrian Florin (54 kg), ultimul obţinând joi calificarea după o victorie cu 5-0 în faţa reprezentantului Poloniei. Alţi trei români vor boxa vineri pentru calificarea în sferturi: Ioan Deaconu (66 kg), şi el învingător azi cu 5-0 în faţa reprezentantului Croaţiei, Sefer Robert (75 kg) şi Albert Poticeanu (plus 80 kg).

Echipa României de la Anapa îi are ca antrenori pe George Perţea, Traian Georgia şi Constantin Galbenuşe şi îl are ca şef de delegaţie pe Cătălin Udubaşa.

FOTO: Antrenorul Constantin Gălbenuşe, alături de cele două boxeriţe tricolore care şi-au asigurat deja o medalie europeană, Petronela Georgiana Schinte (stânga) şi Alexandra Ana Maria Gheorghe

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.