FANTASTIC! Naţionala masculină de tineret a învins Islanda la 10 goluri diferenţă la Campionatul European U20 din Slovenia

19 iul 2018 3180 afişări Comentează şi tu Handbal
FANTASTIC! Naţionala masculină de tineret a învins Islanda la 10 goluri diferenţă la Campionatul European U20 din Slovenia

România a dat lovitura chiar de la primul meci la Campionatul Mondial de tineret care se desfăşoară în Slovenia. Băieţii lui Sandu Iacob au învins Islanda cu 29-19 într-un meci din Grupa A şi s-au instalat pe primul loc după prima zi. În celălalt meci al zilei, Germania şi Suedia au încheiat la egalitate, 22-22. Naţionala de tineret va înfrunta vineri, de la ora 14:00, naţionala Germaniei, într-un meci care poate schimba destinul unei generaţii şi, de ce nu, poate chiar al handbalului masculin din România.

  • Tricolorii au făcut diferenţa de 10 goluri încă după primele 30 de minute (scor 15-5)
  • Portarul Dumitru Rusu de la CSM Bacău a făcut un meci excepţional. El a terminat prima repriză cu un procentaj de 64%.

”În urma acestei participări, am putea avea beneficii mici, dar şi benefii mult mai mari”, aceasta a fost una din declaraţiile oferite de Sandu Iacob înaintea participării la Campionatul European U20. Tricolorii au arătat de la bun început că vor ”beneficii mult mai mari” şi au dat asaltul asupra Islandei încă de la bun început.

Naţionala de tineret a împrumutat puţin din maturitatea lui Călin Căbuţ şi Andrei Buzle, care s-au dezvoltat foarte mult din punct de vedere handbalistic în ultimul an, şi s-a exprimat cu mult curaj în faţa unei echipe care nu a ratat turneele finale la această generaţie. România a câştigat foarte multă încredere chiar din primele minute, după ce portarul Dumitru Rusu a avut trei intervenţii până în minutul 5.

În ciuda unei eliminări văzute de Buzle (min. 5), naţionala s-a desprins la 4-0 (min. 7) şi a primit gol abia după o nouă eliminare văzută de jucătorul crescut în ultimul an în şcoala lui FC Barcelona (min. 9). Islanda a devenit o naţională descumpănită de la bun început, pentru că România a lovit din toate poziţiile, de la 9 metri, cu pivotul, pe contraatac, fiind vizibil incomodată şi de apărarea 5 plus 1.

Adversarii au solicitat de două ori time-out în prima repriză, dar nu au găsit soluţii pentru a echilibra partida. România s-a distanţat permanent până la pauză, având 10-3 (min. 17), 12-3 (min. 23) şi 15-5 (pauză). În principiu, Sandu Iacob a schimbat foarte puţin primul ”7”, iar remarcatul reprizei a fost Dumitru Rusu, portarul care a încheiat cu un procentaj de 64%.

După pauză, Islanda a reuşit să coboare de trei ori diferenţa sub 10 goluri, dar în cea mai mare parte România a păstrat o distanţă între 10 şi 12 goluri. Echipa a continuat să joace un handbal foarte bun, fără presiune, încurajator. Din minutul 50, echipa a fost schimbată aproape în totalitate, dar şi nou-intraţii au avut ritm şi au menţinut tabela la o diferenţă formată din două cifre: 29-19 la final. România a făcut o partidă fantastică, aşa cum demult nu s-a mai văzut la juniori sau tineret în sectorul masculin.

România – Islanda 29-19 (15-5)

Rusu 1 gol, Duman – portari; Andrei 3, Aungurenci, Broască 4, Buzle 2, Căbuţ 5, Drăgan 1, Fekete, Hanţaru 7, Ionescu 1, Makaria, Mihaly, Pinţoiu 1, Pop 1, Susanu 3

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.