Modelul ”Andrea Lekic”! Jucătoarea echipei CSM Bucureşti a fost aleasa Federaţiei Internaţionale de Handbal pentru o misiune olimpică la Buenos Aires. ”Sunt fericită şi mândră. Totul arată grozav! Uimitor job”

9 oct 2018 1132 afişări Handbal
Modelul ”Andrea Lekic”! Jucătoarea echipei CSM Bucureşti a fost aleasa Federaţiei Internaţionale de Handbal pentru o misiune olimpică la Buenos Aires. ”Sunt fericită şi mândră. Totul arată grozav! Uimitor job”

Andrea Lekic se află pentru 3 zile în Argentina, la Jocurile Olimpice de vară ale Tineretului, astfel că ea nu va evolua în partida de marţi cu SCM Rm. Vâlcea (ora 17:30, TVR1), din cadrul etapei a 5-a a Ligii Naţionale de handbal. Ea a fost selectată pentru a ”juca” rolul unui atlet model (Athlete Role Models)!

Andrea Lekic şi Gil Pires au fost selectaţi de Federaţia Internaţională de Handbal, încă din noiembrie 2017, să reprezinte handbalul ca ”modele” la Jocurile Olimpice ale Tineretului la Buenos Aires. ”Suntem onoraţi pentru această alegere şi vom da tot ce avem mai bun pentru a promova handbalul pe plajă şi sportul în general”, a declarat Andrea Lekic, în momentul în care a primit ”sarcina” din partea IHF.

După o partidă consistentă făcută cu FTC Rail Cargo în Liga Campionilor (36-31 pentru CSM Bucureşti), în care a marcat 5 goluri şi a oferit colegelor mai multe pase decisive, coordonatorul de joc a primit persiunea clubului de a pleca în Argentina pentru 3 zile, în ciuda unui program dificil în această perioadă. Cauza pentru care handbalista din Serbia a efectuat deplasarea este însă una nobilă, iar pentru Lekic reprezintă o experienţă unică, de a fi ”profesor” într-o misiune atât de importantă a olimpismului.

Cu acestă ocazie, Andrea Lekic subliniază la Buenos Aires câteva pericole care ameninţă sportul, adică dopajul, pariurile ilegale şi abuzurile faţă de concurenţi. ”În măsura în care încercăm să avertizăm oamenii că dopajul nu este cea mai bună modalitate de a obţine rezultate, cred că noi putem creşte gradul de conştientizare cu privire la ceea ce înseamnă să folosim substanţele interzise. Putem să le arătăm sportivilor o cale bună şi sănătoasă”, a spus handbalista echipei CSM Bucureşti.

Andrea Lekic a ajuns cu bine la Buienos Aires şi a şi transmis deja primele mesaje de la faţa locului. ”Fiind aici cu Gil Pires ca Atlete Role Model mă face să fiu fericită şi mândră. Totul arată grozav! Uimitor job”, a fost reacţia căpitanului naţionalei Serbiei.

Jucătoarea nu va evolua cu SCM Rm. Vâlcea, dar va reveni la timp în ţară pentru a intra în programul meciului cu Bietigheim, în Liga Campionilor, programat duminică, de la ora 19:00, în Germania.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.