Naţionala de cadete U16 a obţinut medalia de bronz la Open-ul European de la Goteborg. Două jucătoare ale României au fost incluse în echipa ideală

9 iul 2018 1535 afişări Comentează şi tu Handbal
Naţionala de cadete U16 a obţinut medalia de bronz la Open-ul European de la Goteborg. Două jucătoare ale României au fost incluse în echipa ideală

Naţionala de cadete a României (sub 16 ani) s-a clasat pe locul 3 la Open-ul European de la Goteborg, desfăşurat săptămâna trecută în Suedia. La start au fost prezente 20 de echipe naţionale, iar tricolorele au fost devansate de Ungaria şi Franţa. Alicia Gogîrlă şi Georgiana Olaru au fost incluse în echipa ideală a turneului.

Generaţia handbalistelor născute în 2002 şi mai mici a României condusă de Carmen Buceschi, Mia Rădoi şi Liliana Ştefan a disputat nu mai puţin de 9 jocuri şi a pierdut unul singur, în grupa principală. În prima fază a competiţiei, cel mai important rezultat al României U16 a fost o victorie cu Rusia, scor 18-13. Tot în grupa D, tricolorele au mai înregistrat următoarele rezultate: 18-18 cu Elveţia, 24-17 cu Slovacia şi 29-11 cu Estonia, astfel că la final au încheiat pe locul 1.

În grupa principală, România U16 a învins Spania cu 29-21 şi Cehia cu 19-16, fiind învinsă apoi de Ungaria cu 30-20. În aceste condiţii, tricolorele au jucat în finala mică la Gotreborg, câştigată în faţa Elveţiei cu 26-18. Medalia de aur a fost obţinută de Ungaria, după 31-30 cu Franţa, meci care a avut nevoie şi de prelungiri.

All Star Team:

  • Portar: Soraya Schaller (Elveţia)
  • Extremă stânga: Maja Merai (Ungaria)
  • Inter stânga: Celia Heinzer (Elveţia)
  • Centru: Claudie Raupcova (Cehia)
  • Pivot: Georgiana Adelina Olaru (ROMÂNIA)
  • Inter dreapta: Alicia Maria Gogârlă (ROMÂNIA)
  • Extremă dreapta: Maureen Gayet (Franţa)
  • Cele mai bune marcatoare: Polina Gorbatsjova (Estonia) & Silvija Mackonyte (Lituania) - câte 45 goluri
  • Cea mai bună apărătoare: Sarah Boukit (Franţa)
  • MVP: Blanka Kajdon (Ungaria)

Lotul României a avut următoarea componenţă:

Alexandra Perianu, Raluca Rădoi – portari; Natalia Marin, Ana Maria Stana, Ştefania Stoica, Ioana Necula, Bianca Voica, Andreea Nicolau, Valentina Şoreanu, Valentina Ion, Andreea Tîrle, Mălina Bichir, Oana Borş, Alicia Gogârlă, Corina Lupei, Adelina Olaru.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.