Prima decizie luată de Putin după scandalul momentului, dintre Khabib şi McGregor. Primul lucru pe care l-a făcut preşedintele rus şi reacţia oficială de la Kremlin

10 oct 2018 7577 afişări Alte Sporturi
Prima decizie luată de Putin după scandalul momentului, dintre Khabib şi McGregor. Primul lucru pe care l-a făcut preşedintele rus şi reacţia oficială de la Kremlin

Lupta dintre Conor McGregor şi Khabib Nurmagomedov a atras multe priviri, mai ales după incidentele de la final, când a fost iscată o bătaie generală. Sportivul din Dagestan l-a învins pe faimosul irlandez prin strangulare, în repriza a patra, apoi a sărit cuşca şi s-a luat la bătaie cu oamenii din staff-ul lui McGregor. Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a reacţionat şi chiar a făcut un gest în premieră.

Conform News Week, Vladimir Putin a avut o reacţie pozitivă faţă de Khabib şi cei din staff-ul acestuia. Preşedintele Rusiei a văzut partida chiar de ziua lui de naştere şi, la final, a trimis pentru prima dată în acest an un oficial de la Moscova în Dagestan, zona de unde provine Khabib, pentru a înăbuşi violenţele din regiune.

"Desigur că l-a susţinut pe Khabib. Este rus, până la urmă. Aşa e natural!", a declarat presei purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Kmitry Peskov.

McGregor a încasat o bursă de trei milioane de euro, în timp ce Khabib, chiar dacă a fost câştigător, s-a ales cu bani mai puţini: două milioane de euro. Marţi, McGregor a fost suspendat timp de o lună de UFC din motive medicale şi nu va fi plătit până pe data de 28 octombrie 2018, iar inactivitatea sa va dura până pe 6 noiembrie, conform unui anunţ oficial.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.