EXCLUSIV | Cum reuşeşte Simona Halep să dea peste cap toate prognosticurile şi să joace la Turneul Campioanelor? Terapia care a dat roade în sportul românesc e brevetată de un chiropractor de legendă. Specialistul a lucrat cu Bubka, Graf, Federer şi Herbert Von Karajan

11 oct 2018 25313 afişări Tenis
EXCLUSIV | Cum reuşeşte Simona Halep să dea peste cap toate prognosticurile şi să joace la Turneul Campioanelor? Terapia care a dat roade în sportul românesc e brevetată de un chiropractor de legendă. Specialistul a lucrat cu Bubka, Graf, Federer şi Herbert Von Karajan

Simona Halep s-a accidentat la spate, pe 23 septembrie, în timpul unui antrenament înaintea startului turneului de la Wuhan, cu Petra Kvitova. Liderul mondial din tenisul feminin a dat asigurări, după ce a dezvăluit că medicii i-au pus diagnosticul de hernie de disc, că va juca la Turneul Campioanelor, deşi sportivei i s-au recomandat chiar şi 6 până la 12 luni de repaus în cazul acestui tip perfid de accidentare, care are potenţialul de a degenera.

Cum reuşeşte, aşadar, Simona Halep să dea prognosticurile tuturor peste cap şi să se recupereze atât de rapid (Turneul Campioanelor se joacă în perioada 21-28 octombrie)? ProSport vă prezintă detalii despre terapia la care a apelat liderul mondial, o terapie care a oferit rezultate importante pentru sportivii români, de-a lungul anilor.

Simona Halep a fost tratată de Gelu Cosma, kinetoterapeutul echipei de Cupa Davis a României, printr-o metodă de terapie manuală asemănătoare cu RegentK, terapie brevetată de Mohamed Khalifa. Aşa cum ProSport a scris AICI, Gelu Cosma, un om cu peste 20 de ani de experienţă în domeniul său de activitate, i-a recomandat Simonei Halep şi exerciţii trigger-point şi mobilizări vertebrale pentru musculatura afectată.

Părintele terapiei RegentK, Mohamed Khalifa, este originar din Cairo, a fost dezertor din armata egipteană şi s-a stabilit în 1978 la Hallein, la 10 km de Salzburg, în Austria. Elementele definitorii ale metodei brevetate de acesta sunt:

1.    RegentK creşte concentraţia celulelor stem în sânge cu până la 60% şi astfel sprijină semnificativ regenerarea.

2.    Mai mult de 90% din pacienţi pot recâştiga mişcarea nerestricţionată a zonei lezate după tratamentul cu RegentK.

3.    RegentK creşte fluxul sangvin şi saturaţia oxigenului la nivelul ţesutului rănit cu până la 20%.

4.    RegentK a demonstrat că reduce stresul global în organism prin efecte pozitive asupra sistemului nervos autonom.

5.    RegentK permite vindecarea funcţională a zonei afectate după numai o singură terapie

Pe scurt, egipteanul stabilit în Austria îşi tratează pacienţii folosindu-se numai de mâini, exercitând acupresură asupra locului rănit, care provoacă o reacţie fizică a organismului ce stă la baza unui lanţ de procese chimice. Acest procedeu reactivează metabolismul trofic şi are puterea de regla funcţionarea sistemului circulator, dereglat din cauza unei accidentări. Prieten cu Ion Ţiriac, Khalifa i-a tratat de-a lungul anilor pe Roger Federer, Steffi Graf, Boris Becker, Serghey Bubka, celebrul dirijor Herbert Von Karajan sau cvintuplul campion mondial din schiul alpin, Marc Girardelli. Egipteanul a putut fi văzut, ani la rând, în loja de 80.000 de euro deţinută de miliardarul român la Roland Garros.

Minunile făcute de Khalifa pentru sportul românesc

Simona Halep este familiarizată cu această terapie. Halep a fost trimisă de Ion Ţiriac la Khalifa pentru a rezolva o accidentare la tendonul lui Ahile, în octombrie 2015, după ce românca a fost obligată să se retragă în primul tur la Beijing. Atunci, Simona a fost tratată numai cu mâinile de chiropractorul egiptean şi a reuşit astfel să joace şi să câştige primul meci la Turneul Campioanelor de la Singapore (victorie în prima partidă din grupă, la Flavia Pennetta, campioană în exerciţiu la US Open).

Camellia Potec a fost trimisă în Austria după accidentarea la umăr din februarie 2004. Ultima campioană olimpică a nataţiei româneşti, actual preşedinte al FRNPM, a fost tratată şi vindecată de Khalifa pentru ca în luna august a aceluiaşi an să cucerească titlul olimpic la Atena.

Andrei Pavel a fost diagnosticat cu hernie de disc şi a fost tratat de Khalifa in ianuarie 2003, înaintea meciului cu Franţa din Cupa Davis”.

GimnastaClaudia Presecan, accidentată la umăr înaintea Jocurilor Olimpice de la Sydney, a fost tratată de Mohamed Khalifa.

Mihai Leu a trecut prin mâinile lui Khalifa după o operaţie cu şurub Fisher la bicepsul braţului stâng. Românul fusese deposedat de centura de campion mondial WBO la semimijlocie din cauza faptului că nu a mai putut lupta contra americanului Leonard Towsend.

GimnastaOana Bana primit tratament după Jocurile Olimpice ratate la Atena, în 2004, la Institutul de Terapie Manuală din Hallein.

  • Diagnosticată cu hernie de disc ca şi Halep, înotătoarea germană Franziska van Almsick a fost tratată de prietenul lui Ion Ţiriac şi, jumătate de an mai târziu, în 2002, a câştigat cinci medalii de aur la Campionatele Europene de înot din Berlin, stabilind totodată un record mondial, la 200 m liber.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.