EXCLUSIV | Simona Halep "sare" turneul de la Moscova. CULISE: de ce a ales să nu mai meargă în Rusia, de ce nu va fi amendată şi la cât s-ar fi ridicat penalizarea

3 oct 2018 20286 afişări Tenis
EXCLUSIV | Simona Halep "sare" turneul de la Moscova. CULISE: de ce a ales să nu mai meargă în Rusia, de ce nu va fi amendată şi la cât s-ar fi ridicat penalizarea

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a luat azi decizia de a nu se mai prezenta la turneul de la Moscova, programat în perioada 15-20 octombrie.

Potrivit unei surse din anturajul echipei liderului mondial, eleva lui Darren Cahill a sperat că se va putea recupera în timp pentru competiţia Premier din Rusia ca să-şi onoreze promisiunea făcută luna trecută. Constănţeanca alesese să joace la Kremlin Cup pentru a bifa al doilea turneu de categorie Premier după cel jucat la Stuttgart. Conform planului iniţial, Halep avea pe listă - drept al doilea turneu Premier - regalul pe iarbă din Eastbourne. Simona nu s-a mai prezentat însă în Marea Britanie din cauza unei accidentări la tendonul lui Achile, inflamat la finele Roland Garros-ului.

Şi cum regulamentul WTA prevede că o jucătoare din Top 10 trebuie să participe la patru Premier Mandatory (toate din circuit), patru Premier Five (din seria de cinci) şi la cel puţin două turnee Premier, Halep a optat pentru balul din ţara Mariei Şarapova pentru a închide cercul impus de şefii WTA. Socoteala de acasă nu s-a potrivit, în cele din urmă, cu cea din târg, iar cea mai valoroasă jucătoare a lumii e nevoită să spună pas.

Simona Halep a fost diagnosticată cu hernie de disc şi a anunţat că încearcă să se recupereze pentru Turneul Campioanelor.. Aşa cum ProSport a anunţat încă de ieri, tratamentul poate dura până la două săptămâni

Halep, campioană la Roland Garros în 2018 (3-6, 6-4, 6-1 în finala cu Sloane Stephens), beneficiază de câteva exemple din tenisul mondial care-i ridică nivelul de încredere în privinţa recuperării cât mai rapide.

Iniţial, jucătoarea manageriată de Viriginia Ruzici şi-a manifestat intenţia de a intra în arena din Moscova şi pentru a nu fi amendată de WTA. ProSport a verificat regulamentul WTA şi, potrivit articolelor "caietului de sarcini", Halep ar fi urmat să fie arsă la buzunar cu 50.000 de dolari. Simona Halep nu va plăti ameda întrucât fişa medicală eliberată de medicii care au consultat-o în România o absolvă de orice vină.

Simona Halep are, aşadar, justificare pentru a se retrage de la Kremlin Cup.

Amenzi pentru ocupantele locurilor 1-3 din WTA

Premier Mandatory şi Premier 5: 75.000 de dolari

Premier: 50.000 de dolari

International: 10.000 de dolari

  • Simona Halep a luat startul în 4 turnee Premier Mandatory şi în toate cele 5 turnee Premier 5, îndeplinind astfel criteriul distinct pentru primirea bonusurilor Premier Mandatory, Premier 5 şi a super-bonusului acordate la final de an în funcţie de locul în Top 10.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.