"Intrare tare" la Roger Federer! Campionul elevţian, acuzat de un alt jucător că are tratament preferenţial: "Sunt evidente conflicte de interese! De asta joacă toate meciurile în sesiunea de seară". Primul răspuns oficial

13 nov 2018 2238 afişări Tenis
"Intrare tare" la Roger Federer! Campionul elevţian, acuzat de un alt jucător că are tratament preferenţial: "Sunt evidente conflicte de interese! De asta joacă toate meciurile în sesiunea de seară". Primul răspuns oficial

Julien Benneteau, un jucător francez din generaţia lui Roger Federer, dar fără vreun titlu ATP în palmares, a pus tunurile pe marele campion elveţian, acuzându-l că se află în "conflict de interese" şi că este favorizat clar la turneele de Mare Şlem.

"Roger este o legendă a sportului, dar, când organizează Laver Cup, sunt evidente câteva conflicte de interese. Nu a avut nimic de spus referitor la Cupa Davis, cât timp a fost în noiembrie, dar când a venit propunerea de a o muta în septembrie, devenind o concurenţă pentru Laver Cup, s-a trezit şi s-a opus propunerii lui Gerard Pique. De asta mi se pare că autorităţile din tenis sunt foarte slabe", a declarat francezul, la un post de radio francez.

Benneteau a continuat tirada, acuzându-l pe Federer că îl plăteşte direct pe omul care, mai apoi, îl programează să joace la Slam-ul cu cele mai dure condiţii meteo din calendar: "Competiţia lui este demonstrativă, are zero relevanţă. Zero puncte, doar bani. Nu există niciun criteriu sportiv în selecţie. I-a pus pe masă 70.000 de dolari lui Kyrgios. În organizarea acestui eveniment este Craig Tiley, boss-ul de la Australian Open pe drepturile tv. Şi, ce să vezi? Federer a jucat 14 meciuri la ultimele două ediţii, 12-13 dintre ele în sesiunea de seară, de la 19:30, în timp ce toată lumea a jucat pe temperaturi crâncene. În aceeaşi zi, a fost meci Federer - Struff, nu am nimic cu el, e băiat bun, dar şi Djokovic - Monfils. Orice alt director de turneu ar fi pus meciul Djokovic - Monfils în prime-time, dar, nu! Aici, au jucat pe 100 de grade! Federer-Struff s-a jucat seara. Şi asta nu se întâmplă doar în Australia. La US Open, Federer şi-a anunţat managerul că nu a vrea să joace pe noua arenă Louis Armstrong şi nu a jucat decât pe Ashe".

Vizat direct în mărturia lui Julien Benneteau, Craig Tiley a răspuns rapid, printr-un comunicat stufos, apărându-se în faţa acuzaţiilor. "În alcătuirea programului sunt atâtea elemente de luat în calcul. Jucătorii şi fanii vin pe primul loc, apoi partenerii media au propriile nevoi şi cerinţe, în funcţie de piaţă. Trebuie să spunem faptul că Roger Federer este un jucător care apare o dată într-o generaţie, considerat unul dintre cei mai mari spirtivi de 'box office' din lume. A fost votat de atâtea ori cel mai popular sportiv în Australia. Fanii îl vor pe marile arene şi, natural, media îl vrea în prime-time, iar astea sunt criterii care nu pot fi tratate cu superficialitate de vreun director de turneu din această lume când vine vorba de stabilirea programului", a transmis reprezentantul Tennis Australia.

Tiley s-a apărat şi în ceea ce priveşte acuzaţiile legate de competiţia care împrumută numele marelui campion australian, de două ori deţinător al Marelui Şlam, Rod Laver. "Ne mândrim cu această competiţie. Succesul ei a determinat această etichetă de factor perturbator al tenisului. Dar, vă asigur, că noi încercăm să oferim acelaşi standard înalt de organizare la orice întrecere".

Laver Cup a fost, într-adevăr, la primele două ediţii, un succes de box-office: Nadal şi Federer au jucat în primul an, apărând împreună într-o echipă de dublu pentru prima dată în carieră, umorul şi spiritul de camaraderie au oferit un plus la capitolul show, iar numărul jucători de top care au mers la acest demonstrativ a fost net superior participării din Cupa Davis, competiţia tradiţională pe echipe din tenisul masculin.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.