Scandalul Serenei Williams din finala de la US Open nu rămâne fără urmări! "Cred că este foarte important ca această problemă să fie clarificată”

9 oct 2018 3806 afişări Tenis
Scandalul Serenei Williams din finala de la US Open nu rămâne fără urmări! "Cred că este foarte important ca această problemă să fie clarificată”

Organizatorii turneului Australian Open, primul Grand Slam al anului, au anunţat că încearcă să clarifice în perioada imediat următoare dacă partea de ”coaching” va fi permisă în 2019, după cum informează Reuters. Australienii încearcă, astfel, să pună capăt controverselor care au izbucnit după finala de la US Open, ca urmare a faptului că Serena Williams a încălcat această regulă, fiind, de altfel, penalizată.

În timpul finalei cu Naomi Osaka, antrenorul Patrick Mouratoglu i-a făcut un gest din mână fostului lider mondial, în sensul de a evolua cât mai aproape de fileu. Arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o pe Serena cu un punct, iar de aici a început un adevărat circ. Jucătoarea şi-a distrus mai târziu racheta, apoi l-a făcut hoţ pe arbitru, după ce a fost din nou penalizată.

Coaching-ul nu este permis în turneele de Grand Slam, aşa cum se întâmplă în alte turnee de WTA. Craig Tiley, directorul turneului de la Australian Open, a declarat că îi va îndemna pe oficialii forurilor internaţionale să-şi afirme poziţia în ceea ce priveşte coaching-ul în timpul meciurilor, dar şi faptul că lucrează împreună cu organele de conducere pentru a clarifica regulile.

"Cred că este foarte important ca această problemă să fie clarificată, astfel încât fanii şi jucătorii să nu mai fiue confuzi în acest sens. Sperăm că în următoarele săptămâni vom putea face un anunţ în această privinţă”, a declarat Craig Tiley.  

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.