Şase jucătoare legitimate în România şi un antrenor luptă pentru titlul mondial la volei feminin, după ce s-au calificat în Final Six la turneul final din Japonia!

12 oct 2018 946 afişări Volei
Şase jucătoare legitimate în România şi un antrenor luptă pentru titlul mondial la volei feminin, după ce s-au calificat în Final Six la turneul final din Japonia!

Campionatul Mondial de volei feminin care se desfăşoară în aceste zile în Japonia a ajuns în fazele finale. Sita a cernut, iar în lupta pentru titlul mondial au mai rămas şase naţionale, trei din Europa (Italia, Serbia, Olanda), două din Asia (Japonia, China) şi una din America de Nord (SUA). Interes pentru această competiţie există şi în România, din moment ce şase jucătoare legitimate la cluburi din Divizia A1 continuă cursa pentru titlul mondial.

CSM Bucureşti, noua campioană a României, are nu mai puţin de patru voleibaliste care au rămas în competiţie la Campionatul Mondial: Kanami Tashiro, Kotoe Inoue (ambele Japonia), Maret Balkestein-Grothues şi Nicole Koolhas (ambele Olanda), plus antrenorul Ferhat Akbaş (staff-ul tehnic al Japoniei).

CSM Volei Alba Blaj, a doua reprezentantă a României în Liga Campionilor, este suporter pentru Serbia, din moment ce Maja Aleksic face parte din lotul acestei naţionale, la fel ca şi ACS Agroland Timişoara, care urmăreşte evoluţia liberoului Teodora Pusic.

Cele şase naţionale rămase în cursă la Campionatul Mondial au fost împărţite în două grupe:

  • Grupa G: Italia, Japonia, Serbia
  • Grupa H: Olanda, China, Statele Unite

Meciurile din această fază sunt programate în perioada 14-16 octombrie. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în semifinalele care se vor disputa vineri, 19 octombrie. Finalele sunt programate în 20 octombrie.

Sezonul intern al Diviziei A1 la feminin va începe o săptămână mai târziu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.