Dezvăluiri cutremurătoare | Momentul în care Pablo Escobar a fost la un pas să asasineze un selecţioner de la CM 2018: "A vrut să pună bombe în maşina lui". Mărturia unui apropiat al "lordului cocainei"

10 oct 2018 7452 afişări Campionate Externe
Dezvăluiri cutremurătoare | Momentul în care Pablo Escobar a fost la un pas să asasineze un selecţioner de la CM 2018: "A vrut să pună bombe în maşina lui". Mărturia unui apropiat al "lordului cocainei"

Ricardo Gareca, selecţionerul de 60 de ani care a condus naţionala statului Peru la Cupa Mondială din 2018, s-a aflat pe lista celebrului Pablo Escobar. În trecut, Gareca a fost la un pas să fie asasinat de temutul traficant de droguri columbian, după cum susţine unul dintre foştii apropiaţi ai lui Escobar.

Jhon Jairo Velasquez Vazquez a devenit cunoscut întregii lumi în momentul în care a fost eliberat din închisoare şi a început să facă o serie de dezvăluiri din viaţa lui Pablo Escobar, căruia i-a stat aproape în anii în care au dominat Columbia şi au făcut din traficul cu cocaină una dintre marile afaceri ale secolului trecut. Aflat acum în libertate, cel poreclit "Popeye" şi-a adus aminte de un episod care se putea termina tragic pentru Ricardo Gareca.

Mare fan al fotbalului, Pablo Escobar a deţinut echipa columbiană Atletico Nacional, iar Miguel Rodriguez, omul care-i ameninţa supremaţia pe piaţa drogurilor de mare risc, investea la America de Cali. În momentul în care Rodriguez a încercat să-i elimine familia punând o bombă în apropierea clădirii în care locuiau, Escobar ar fi turbat de furie şi a ajuns atât de departe încât s-a gândit să-i asasineze pe toţi jucătorii de la clubul rival: "Ricardo Gareca mereu a fost în atenţia lui Escobar. Cu toate acestea, nu a ajuns la el. Iubirea pe care «Şeful» o avea pentru fotbal l-a salvat. Escobar s-a gândit să pună bombe în maşina lui şi a altor opt jucători de la America de Cali. Chiar a sechestrat jucători de la America de Cali pentru a-l trăda pe Rodriguez. Dar nu au cooperat. Chiar a omorât familia lui Pedro Enrique Sarmiento, care acum e comentator", susţine Velasquez, citat de spaniolii de la Marca.


Îndrăgostit de fotbal. Pablo Escobar (foto, alături de jucătorii de la Atletico Nacional) a făcut o pasiune pentru sportul rege, iar unii dintre banii obţinuţi din traficul de droguri au mers în construirea terenurilor pe care tinerii fotbalişti columbieni să poată juca fotbal.

Scăpat la limită din planul nebun al lui Escobar, Gareca a ajuns antrenorul naţionalei din Peru în 2015, după ce le-a mai pregătit pe Talleres, Independiente, Colon, Quilmes, Argentinos Juniors, America de Cali, Independiente Santa Fe, Universitario, Velez Sarsfield şi Palmeiras.


Jhon Jairo Velasquez Vazquez, cunoscut ca "Popeye", a participat ca om de încredere la atrocităţiel comise de Escobar, iar acum face dezvăluiri din viaţa celui mai mare traficant de droguri din istorie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.