Fotbalul belgian, zguduit de cel mai mare scandal din istorie! Nume grele au fost arestate, sediile cluburilor au fost percheziţionate într-o operaţiune "monstru", cu 184 de poliţişti

10 oct 2018 7590 afişări Campionate Externe
Fotbalul belgian, zguduit de cel mai mare scandal din istorie! Nume grele au fost arestate, sediile cluburilor au fost percheziţionate într-o operaţiune "monstru", cu 184 de poliţişti Herman Van Holsbeeck (foto) a condus-o pe Anderlecht în perioada în care la club au ajuns Stanciu şi Chipciu

"Cutremur" în fotbalul belgian! Miercuri dimineaţă, doi impresari, doi arbitri, fostul manager al lui Anderlecht şi antrenorul campioanei FC Brugges au fost reţinuţi pentru audieri într-un scandal de fraudă financiară şi meciuri trucate anul trecut.

Potrivit informaţiilor oferite de presa din Belgia, impresarii Mobi Bayat, omul care se ocupă şi de interesele lui Costel Pantilimon, şi Dejan Vejlkovic au fost luaţi de acasă şi duşi la audieri, iar cea mai mare anchetă din istoria fotbalului belgian abia a început. Sediile a zece cluburi, printre care Anderlecht, FC Brugges, Standard Liege şi Royal Antwerp, au fost percheziţionate de poliţia belgiană într-o operaţiune care a implicat nu mai puţin de 184 de poliţişti.

Anchetatorii au bănuieli că mai multe meciuri din sezonul trecut au fost trucate, dar şi că unele dintre cluburi au ascuns sumele reale ale unor transferuri. Printre cei reţinuţi miercuri dimineaţă se află Herman Van Holsbeeck, managerul lui Anderlecht în perioada în care în Belgia au ajuns Stanciu şi Chipciu, dar şi Ivan Leko, actualul antrenor al lui FC Brugges, echipa de care aparţine Dorin Rotariu. La acest moment, cei doi sunt audiaţi de procurori, care vor decide dacă-i vor elibera sau dacă vor cere arestul precentiv.

În plus, doi arbitri, Sebastien Delferiere şi Bart Vertenten au fost şi ei reţinuţi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.