S-au săturat şi trec la măsuri unice. "Gigantul" Europei care îşi trimite fanii la Auschwitz: "Puteţi petrece timp în lagărul de concentrare pentru a înţelege că aţi greşit"

11 oct 2018 2784 afişări Campionate Externe
S-au săturat şi trec la măsuri unice. "Gigantul" Europei care îşi trimite fanii la Auschwitz: "Puteţi petrece timp în lagărul de concentrare pentru a înţelege că aţi greşit"

Sătulă să aibă probleme din cauza comportamentului inadecvat al suporterilor ei, Chelsea Londra a luat o măsură unică în fotbalul mondial: îşi trimite fanii la Auschwitz, în încercarea de a-i face să renunţe la scandările rasiste şi antisemite.

Iniţiativa vine după ce la finalul lui 2017 mai mulţi fani ai "albaştrilor" s-au ales cu interdicţia de a mai intra pe Stamford Bridge ca urmare a scandărilor antisemite de la un meci contra lui Tottenham, clubul din Anglia cu cel mai mare contingent de fani în rândul evreilor. Iar ideea a fost aprobată şi de Roman Abramovich, miliardarul rus care controlează Chelsea şi care, de curând, şi-a luat cetăţenia israeliană pentru a intra mai uşor pe teritoriul Regatului Unit, după răcirea relaţiilor pe axa Londra - Moscova.

Anunţul trimiterii fanilor la Auschwitz, cel mai mare lagăr de exterminare în masă al lui Hitler în timpul celui de-al doilea Război Mondial, a venit de la preşedintele lui Chelsea: "Dacă doar interzici suporterii nu le vei schimba niciodată obiceiurile. În trecut i-am luat de pe stadion şi i-am interzis, pentru până la trei ani. Acum le spunem: <Aţi greşit, însă vă oferim o opţiune. Vă putem interzice sau puteţi petrece ceva timp la lagărul de concentrare, înţelegând ce aţi greşit>", a spus Bruce Buck, citat de presa engleză.

Potrivit jurnaliştilor britanici, Chelsea ia cât se poate de în serios iniţiativa şi e gata să acopere toate costurile deplasării fanilor la Auschwitz.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.