Cine va organiza EURO 2024. Anunţul lui Blatter

27 sep 2018 9154 afişări Fotbal Extern
 Cine va organiza EURO 2024. Anunţul lui Blatter

Germania va organiza Campionatul European de fotbal din 2024. Anunţul a fost făcut de UEFA, joi. Philipp Lahm este coordonatorul comitetului de organizare.

Germania s-a aflat în competiţie cu Turcia, dar în cele din urmă a primit cele mai multe voturi şi a fost aleasă să găzduiască pentru prima dată EURO ca ţară unificată. În schimb, Germania a organizat Campionatul Mondial din 2006, când a terminat pe locul 3.

Joseph Blatter, fostul preşedinte FIFA, a fost primul care a lăudat iniţiativa UEFA de a organiza Campionatul European pe teritoriul unui singure ţări şi renunţă la ideea organizării în mai multe state.

Mă bucur că UEFA a revenit la formatul vechi şi nu mai organizează ca în 2020 competiţia (n.r. C.E. 2020 se va desfăşura pe teritoriul mai multor state europene). Germania este o alegere bună şi, datorită infrasctructrii, va oferi toate condiţiile”, a declarat Blatter după anunţul UEFA.

EURO 2020 se va disputa pe 12 stadioane, printre care şi Arena Naţională din Bucureşti. Semifinalele şi finala vor avea loc pe Wembley.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.