A fost ales preşedintele UEFA! Cine va conduce forul continental în următorii 4 ani

8 nov 2018 14161 afişări International
A fost ales preşedintele UEFA! Cine va conduce forul continental în următorii 4 ani

Aleksander Ceferin nu are contracandidat la preşedinţia UEFA. Slovenul este singurul candidat la alegerile care vor avea loc anul viitor în luna februarie, potrivit anunţului făcut de forul continental.

La Congresul UEFA de la Roma, din 7 februarie 2019, vor mai fi aleşi un vicepreşedinte al UEFA (candidat Csányi Sandor din Ungaria), un vicepreşedinte UEFA din partea federaţiilor britanice (candidaţi Clarke Greg din Anglia şi Martin David din Irlanda de Nord), un membru al Comitetului Executiv al UEFA, cu un mandat de patru ani (candidat Grindel Reinhard din Germanyia, şi alţi doi membri cu un mandat de doi ani (Gomes Fernando din Portugalia şi Koumas Georgios din Cipru).

Vor fi aleşi şi opt membri ai Comitetului Executiv al UEFA, data limită pentru depunearea candidaturilor este 7 decembrie.

Aleksander Ceferin, în vârstă de 51 de ani, fost preşedinte al Federaţiei Slovene de Fotbal, a fost ales în septembrie 2016 la conducerea UEFA, pentru un mandat de doi ani şi jumătate, după ce francezului Michel Platini a demisionat în urma scandalului de corupţie de la FIFA.

Viitorul mandat al lui Ceferin la preşedinţia UEFA va fi de patru ani (2019-2023).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.