Mai jos de atât nu se poate! Am fost devansaţi de Kosovo şi Kazakhstan. Campioana va juca în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Dezastru şi în Europa League

24 sep 2018 6734 afişări Liga Campionilor
Mai jos de atât nu se poate! Am fost devansaţi de Kosovo şi Kazakhstan. Campioana va juca în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Dezastru şi în Europa League

Poziţia joasă din clasamentul coeficienţilor anunţă o perioadă neagră pentru cluburile din fotbalul românesc. Performanţele din ultimii ani din cupele europene conduc la o situaţia dificilă, în care  România să trimită campioana în primul tur al Ligii Campionilor.

La începutul acestui sezon european, România trimitea campioana României în turul secund al UCL, vicecampioana în acelaşi tur al Europa League, în timp ce căştigătoarea Cupei  României mergea în turul 3 al Europa League. De la anul, situaţia se schimbă. Din cauza rezultatelor nefaste din ultimele participări, campioana Ligii 1 Betano este nevoită să înceapă cea mai importantă competiţie rezervată cluburilor încă din primul tur. Echipa care va termina pe locul secund va avea şi ea de suferit, pentru că va fi nevoită să pornească în primul tur al UEL. Câştigătoarea Cupei României începe din runda a doua.

În acest moment, România se situează pe locul 28 în clasamentul acestui sezon, cu 2.375 puncte, fiind devansată de ţări precum Kosovo, Lituania, Bulgaria sau Kazakhstan. Situaţia a fost mai dificilă în sezonul 2015-2016, când reprezentantele noastre acumulau 2.250.

În privinţa clasamentului general, România se clasează pe locul 29, cu 15.950. Clasamentul este condus de Spania, urmată de Anglia şi Italia.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.