50 de lei biletul, frig şi rezervele FCSB. Entuziasm la Zlatna, acolo unde vicecampioana învinge greu Unirea Alba Iulia în Cupa României

27 sep 2018 5849 afişări Cupa Romaniei
50 de lei biletul, frig şi rezervele FCSB. Entuziasm la Zlatna, acolo unde vicecampioana învinge greu Unirea Alba Iulia în Cupa României foto: Lucian DANCIU (Mediafax foto)
GALERIE (10 de imagini) VEZI GALERIA

Cupa României, în special în fazele ei de început, e o sărbătoare la nivel local. Echipe mari din fotbalul românesc care răscolesc liniştea unor orăşele din provincie, fotbalişti văzuţi doar la TV care îşi etalează schemele la încălzire, suporteri care plătesc sume mari pentru un loc în tribune. E şi cazul stadionului Minaur din Zlatna, acolo unde Unirea Alba Iulia e gazda FCSB-ului în 16-imi, partidă la care spectatorii plătesc un neverosimil pentru un loc pe scaun.

Surprinzător, însă diferenţa pe teren nu e atât de mare. Dică trimite rezervele rezervelor, iar Unirea îşi ia misiunea în serios. Mingea e în posesia bucureştenilor, însă improvizaţiile grozave făcute de Dică se văd. Zlatinski pare corp străin, iar Rusescu nu primeşte nici măcar o pasă bună de la benzile Roman şi Moruţan. În schimb, o multitudine de driblinguri inutile din partea ultimului, gafe ale debutantului Botezatu şi pase greşite ale lui Toma, altă noutate adusă de la juniori. Pe acest fond, Unirea capătă tot mai mult curaj şi, după ce Teixeira loveşte transversala, gazdele îndrăznesc să urce cu mingea la picior. Calitatea la finalizare lipseşte din CV-ul gazdelor, dar şi în condiţiile astea Unirea poate intra cu avantaj la pauză dacă Mureşan e mai atent la mingea care ajunge în faţa porţii goale.

Dică e nemulţumit doar de Toma, cel care rămâne la vestiare. Intră Tănase, fostul căpitan, iar FCSB porneşte mai bine. Rusescu trimite bine din lovitură liberă, dar Sporea respinge spectaculos în bară, apoi acelaşi Raul trage un pic pe lângă. Bucureştenii continuă să ţină mingea, să paseze lateral şi să încerce culoare, dar fără prea mult succes. Sunt minute lungi şi chinuitoare, adevărate lucrări de doctorat în ale neputinţei. Intrările lui Tănase, Stan şi Man nu se văd, iar dincolo de culoarea tricourilor nu e chiar aşa de uşor de ghicit care este echipa din L1 şi care este cea din L3. În fine, diferenţa e făcută la o fază fixă la care lipsa de experienţă a gazdelor duce la situaţia în care Rusescu, altădată golgheter important în Europa, marchează cu poarta goală. Gazdele pică, iar FCSB mai are o şansă. Ivan îl faultează pe Tănase în careu, Comănescu dă penalty, dar decarul trage în bară.

FCSB merge mai departe în Cupa României după un meci urât, însă un meci care a produs o bucurie celor din Zlatna. Până la urmă, Cupa României e competiţia poveştilor scrise azi şi spuse peste ani, chiar dacă cei recent eliberaţi din închisoare nu apreciază asta. 

UNIREA ALBA IULIA - FCSB   0-1

Raul Rusescu 85'

Sporea - R. Ivan, Potopea, I. Grozav, Cl. Marcu - Al. Giurgiu - Oara, Păcurar, Selagea (cpt.), Davidaş (Tat 90') - Sil. Mureşan (Andr. David 63')

Rezerve neutilizate: Ct. Suciu - Scrob, M. Dăscălescu, F. Morar, Goguţa

Antrenor: Adrian Bicheşi

Andr. Vlad - Jakolis (Man 76'), L. Filip (cpt.), M. Botezatu (Al. Stan 62'), Jr. Morais - Zlatinski, Teixeira - Mih. Roman, Moruţan, D. Toma (Fl. Tănase 46') - Rusescu

Rezerve neutilizate: Bălgrădean - Dr. Nedelcu, Fl. Coman, Cană,

Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: Minaur (Zlatna - Alba); Spectatori: 3.000; Arbitru: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea); Asistenţi: Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin) şi Gabriel Sabin Stroe (Piteşti).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.