Ruşii nu au milă de activiştii Pussy Riot. Unul dintre invadatorii din finala Cupei Mondiale ar fi fost otrăvit de autorităţile de la Moscova: "Şi-a pierdut vederea, apoi nu s-a mai putut mişca"

14 sep 2018 23184 afişări Diverse
Ruşii nu au milă de activiştii Pussy Riot. Unul dintre invadatorii din finala Cupei Mondiale ar fi fost otrăvit de autorităţile de la Moscova: "Şi-a pierdut vederea, apoi nu s-a mai putut mişca"

Unul dintre cetăţenii care au pătruns pe gazon la finala Cupei Mondiale din 2018, Piotr Verzilov, a fost internat la un spital din Moscova, iar gruparea Pussy Riot susţine că acesta a fost otrăvit.

Într-un mesaj postat pe contul de Twitter, reprezentanţii grupării Pussy Riot au făcut următorul anunţ: "Prietenul nostru, fratele nostru, camaradul Piotr Verzilov se află la reanimare. Viaţa lui este în pericol. Credem că a fost otrăvit". Iubita lui Verzilov, Veronica Nikulşina, a dezvăluit coşmarul prin care a trecut în urmă cu puţin timp: "La început, şi-a pierdut vederea (n.r Piotr). Apoi, nu a mai putut vorbi şi nici nu s-a mai putut mişca. A intrat în convulsii".

În debutul reprizei secunde a finalei dintre Franţa şi Croaţia, patru indivizi au pătruns pe gazon şi au ajuns până la centrul terenului. Forţele de ordine s-au trezit destul de târziu, dar în cele din urmă au reuşit să-i captureze pe intruşi. Cei patru fac parte din gruparea Pussy Riot, cunoscută pentru gesturile extreme şi pentru faptul că se află în conflict cu preşedintele Vladimir Putin.

Cei patru indivizi au fost arestaţi pentru 15 zile. Recent, Piotr a fost audiat la un tribunal din Moscova în legătura cu acest caz, după care i s-a permis să meargă acasă. În momentul în care a ajuns acasă, activistul şi-a pierdut cunoştinţa şi acum se află internat la spital, în stare gravă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.