EXCLUSIV | Adi Ilie vs Sabin Ilie şi portarii care-i alergau pe teren pe fotbaliştii cu tupeu şi gleznă fină. Două momente de top, povestite de Adi Matei

5 oct 2018 6384 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV | Adi Ilie vs Sabin Ilie şi portarii care-i alergau pe teren pe fotbaliştii cu tupeu şi gleznă fină. Două momente de top, povestite de Adi Matei
Adrian Matei (50 de ani), fostul mare fundaş al granzilor din Bucureşti, Steaua, Dinamo, Rapid şi FC Naţional, a vorbit în exclusivitate la ProSport LIVE despre executanţii loviturilor libere din ziua de astăzi, dar şi despre un duel inedit al loviturilor libere dintre Adrian Ilie şi Sabin Ilie.
 
Rememorând perioada petrecută la Steaua Bucureşti, şi rugat să aleagă cei mai buni executanţi de lovituri libere din acea perioadă, fundaşul cu peste 200 de meciuri în tricoul celor mai titrate echipe din România nu a avut mari dubii în privinţa câştigătorului: ”La Steaua loviturile libere erau bătute foarte bine de Adrian Ilie, Sabin Ilie şi Laurenţiu Roşu, iar dintre Adrian şi Sabin, Adrian bătea mai bine. Sabin din punct de vedere fizic era mai clădit, dar Adi era mai înţelept şi mai profesionist. ŞiSabin avea momente când era foarte foarte serios şi avea calităţi, dădea la fel şi cu stângul, şi cu dreptul”, lăsând de înţeles că în final, amândoi aveau calităţi extraordinare.
 
Cu zâmbetul pe buze, a recunoscut că era mult mai dificil să exersezi executarea loviturilor libere în acele vremuri, motivul fiind însă unul hilar: ”Era puţin cam greu să faci exerciţii atunci după antrenament pentru că rămâneai cu Stelea, cu Dumitru Moraru, rămâneai cu Manu, cu Toader şi acestora dacă le dădeai goluri din fază fixă, din lovitură liberă la antrenament si le ziceai „bă, ti-o dau acolo”, şi o dădeai, te alerga pe teren după aia”
 
Adrian Matei are în CV-ul său de jucător doar cluburi de tradiţie ale fotbalului din Bucureşti, pe lângă Steaua, Dinamo şi Rapid, evoluând şi pentru Sportul Studenţesc şi FC Naţional.

Articol scris de Alexandru Mone

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.