EXCLUSIV | Ioan Niculae, acuzat că a strivit clubul de tradiţie din fotbalul românesc: "Nu mai poţi să faci nimic aici. Tot a distrus ăsta"

12 oct 2018 62875 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV | Ioan Niculae, acuzat că a strivit clubul de tradiţie din fotbalul românesc: "Nu mai poţi să faci nimic aici. Tot a distrus ăsta" LAURENTIU MICH / MEDIAFAX FOTO

Ionel Ganea a comentat în termeni duri dispariţia din fotbalul românesc a clubului de fotbal Nitramonia Făgăraş, echipă susţinută financiar de-a lungul existenţei sale de către Combinatul Chimic Făgăraş, până în 1989, şi de SC Nitramonia SA până în 1999.

Lipsa susţinerii financiare a făcut ca echipa să retrogradeze în liga a-IV-a, în sezonul 1999/2000, iar de atunci să nu mai promoveze decât în anul 2008, când şi-a schimbat denumirea în Inter Ena. Ultima apariţie a echipei a fost în 2009, atunci când avea dreptul să se înscrie în campionat, dar nu a făcut-o.

În septembrie 2014, patronul clubului Astra Giurgiu şi omul care deţine grupul InterAgro, Ioan Niculae, anunţa că cele două combinate chimice din judeţul Braşov (n.r. - din Făgăraş şi Victoria), nu vor fi redeschise prea curând, din cuaza preţul gazelor naturale, conform energyreport.ro

Prin intermediul Viromet, care a achiziţionat activele societăţilor de pe platforma Nitramonia Făgăraş, grupul InterAgro a luat parte la formarea Nitroporos. Combinatul a luat naştere în anul 2008, având ca obiect principal de activitate fabricarea produselor azotoase şi a explozivilor şi este amplasat în cadrul vechiului Combinat Chimic Făgăraş, notează sursa citată.

Iar Ionel Ganea, fostul fotbalist care s-a născut în Făgăraş, şi-a vărsat nervii pe Ioan Niculae, al treilea cel mai bogat român în 2018: Nu mai există (n. red. - Nitramonia Făgăraş), pentru că domnul Niculae (n.r. - Ioan Niculae, patronul Astrei) a venit şi a făcut... Şmecherul, nemernicul ăla a făcut marcă înregistrată cu Nitramonia şi, dacă faci echipa de fotbal, nu mai poţi să foloseşti numele ăsta. A venit Niculae şi a băgat şi combinatul ăsta în datorii, nu mai poţi să faci nimic aici.

Deci, îţi dai seama... În oraşul natal, unde te-ai născut, ai crescut, a venit un parvenit ca Niculae şi a făcut el marcă înregistrată. A luat combinatul pe bani puţin şi a vândut tot fierul, de milioane de euro, şi a distrus tot. Tot a distrus ăsta”, a declarat fostul internaţional român la ProSport LIVE.

Nitramonia Făgăraş:

  • A fost fondată în 1922
  • A participat pentru prima dată în campionat cu numele de Explozivii, terminând pe locul 5 în sezonul 1946 - 1947  al Diviziei C
  • Ediţia următoare a încheiat pe poziţia a 11-a a Divizie B (1947 - 1948)
  • În 1959 şi-a schimbat numele, devenind Chimia
  • Din sezonul 1972 - 1973 a activat cu numele Nitramonia

(foto: bunaziuafagaras.info)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.