EXCLUSIV | Marcel Răducanu se ocupă de viitorul României. Legenda Stelei, impresionat de un fundaş: "E stângaci, are 1,90m. Fizic criminal! Şi cum dă în minge... O face ţuguiată!"

29 sep 2018 17277 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV | Marcel Răducanu se ocupă de viitorul României. Legenda Stelei, impresionat de un fundaş: "E stângaci, are 1,90m. Fizic criminal! Şi cum dă în minge... O face ţuguiată!"
Marcel Răducanu (63 de ani) se ocupă în continuare cu creşterea tinerilor fotbalişti în Germania, declarând, în exclusivitate pentru ProSport, faptul că are momentan în academie 3 tineri români de perspectivă pe care îi pregăteşte.
 
Fosta glorie roş-albastră a declarat că se menţine bine în ciuda vârstei şi că se ocupă cu plăcere de tinerii de perspectivă: ”Totul bine, te mai doare acolo, dincolo, bine că mă pot mişca, încă sunt antrenor la juniori, fac cu plăcere asta, dacă nu faci asta cu placere şi păcăleşti meseria, te păcăleşti pe tine, de 24 de ani o fac, e o plăcere deosebită să faci cu copiii antrenament”
 
În acest moment, Răducanu se ocupă cu pregatirea a 2 juniori români, de perspectivă, şi speră să reuşească împreuna cu impresarii acestora să le găsească un club: ”Antrenez doi băieţi, unul din Botosani, face 18 ani în noiembrie, şi unul din Timişoara, ăla din Botoşani sper să primească contract, sunt copii de ai mei crescuţi aici, caută echipă şi-n Germania e greu, dacă nu faci diferenţa e greu, sunt foarte mulţi jucători valoroşi, e greu să găseşti echipă la profesionişti”.
 
Un jucător interesant, cu dublă cetăţenie, americană şi română, a venit sub tutela fostului mijlocaş ofensiv. După spusele acestuia, este un fundaş central venit din Philadelphia, care are exact profilul mijlocaşului central clasic, masiv şi puternic, călit în anii de juniorat în Anglia. Interesant este faptul că juniorul este prieten cu starul celor de la BVB, Christian Pulisic, cei doi jucând împreuna în America: ”Mi-a venit un băiat de la Philadelphia, e prieten cu Pulisic, foarte bun, au fost împreuna la U15 în America, a venit încoace în vizită la Pulisic, a făcut nişte antrenamente cu el, am vorbit să-l evaluez şi eventual să-i găsesc echipă. Doarme la Christian şi face antrenament cu mine. Antrenamente pentru cap, pentru viziune. Este fundaş central, stângaci, 1.90m. Fizic criminal, si cum dă în minge, o face ţuguiată. A jucat la U15 pentru America, a fost la City şi Wba”.
 
Jucătorul venit din America nu este străin de Liga 1: ”Am înţeles că Daniel Barbir a fost pe la Astra, m-am uitat la CV-ul lui şi a fost la Astra, probabil că nu s-au înţeles, l-am întrebat şi a zis că nu are contract. Nu ne putem băga dacă are contract. Sunt jucători care semnează cu mai mulţi impresari, fac greseli. Trebuie să ne interesăm, sunt chestii pe care nu le pot face eu, nu mă pot băga, eu îl pot doar antrena, nu am timp şi nici nu mă pot implica în altele”. 

Articol scris de Alexandru Mone

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.