Becali a dat cărţile pe faţă şi a recunoscut că Dică e A2! "Vă spun adevărul, el nu are nicio vină. Eu sunt vinovat, aşa lucrez eu". Jucătorii importanţi care "zboară" din echipă: "Va juca peste şase luni...zece minute! Nici pe el nu-l mai vedeţi şi e posibil să luăm şi un portar"

22 oct 2018 22508 afişări Liga 1
Becali a dat cărţile pe faţă şi a recunoscut că Dică e A2! "Vă spun adevărul, el nu are nicio vină. Eu sunt vinovat, aşa lucrez eu". Jucătorii importanţi care "zboară" din echipă: "Va juca peste şase luni...zece minute! Nici pe el nu-l mai vedeţi şi e posibil să luăm şi un portar"

Patronul FCSB-ului, Gigi Becali, a recunoscut, în direct la Digi Sport, că el îi dictează echipa şi schimbările lui Nicolae Dică, iar antrenorul echipei nu are nicio vină pentru forma slabă a echipei. Becali a spus că Dică nu e lăsat să lucreze, astfel că nu poate fi dat afară, deoarece nu el este vinovat pentru ceea ce se întâmplă în teen. Întrebat dacă el a fost cel care a ordonat schimbarea lui Tănase de la pauză, Becali a spus că "nu-şi aduce aminte".

"Vă spun adevărul, că să nu mai ocoliţi! Niciodată nu mă supăr când cineva spune adevărul. Dică a spus adevărul. Cum adică repercusiuni? Eu sunt genul care pedepsesc oamenii când spun adevărul? Omul are dreptate, nu e lăsat de mine, de aia face ce face. N-are omul nicio vină. Cum să-l dau afară pe Dică dacă sunt vinovat eu? Nu-mi amintesc (n.r întrebat dacă el a ordonat schimbarea lui Tănase)

Dacă el alege să plece, să plece! Eu nu vreau să se aleagă praful. Aşa am lucrez eu. Toţi specialiştii, de la antrenori, preşedinţi, conducători, au intrat în faliment. N-are rost să spun ceea ce fac eu. Doar atât spun: Dică nu e vinovat şi nu-l dau afară. Îmi reproşez eşecul din seara asta. Nu e vinovat Dica, sunt vinovat eu! Vreţi să ştiţi mai mult?

Moruţan va mai intra să mai joace peste vreo şase luni, iar Teixeira nu va mai juca mijlocaş central. E posibil să luăm şi un portar, pentru că nu e în regulă să iei gol aşa. La Tănase m-a deranjat că a pierdut foarte mult mingea, dar mi-am dat seama după că postul lui e foarte greu. Probabil a fost şi influenţa lui Ilie, prietenul meu. A zis că Moruţan e 10, să-l băgăm pe el, să dribleze.

O echipă modestă, emotivă. E valoroasă, dar după ce s-a întâmplat cu Balaci, Dumnezeu să-l ierte. Moruţan, nu zic că nu are valoare, dar dacă nu poţi juca cu 30.000 de spectatori în spate nu poţi fi fotbalisti. Ovidiu Popescu a atins mingea? Nici pe el n-o să-l mai vedeţi. Pe Moruţan o să-l vedeţi rar, că aşa trebuie să intre un copil de 19 ani. Moruţan a stricat toate mingiile, parcă era pe Venus, nu pe planeta Pământ. E fricos, lasă băiatul, o să joace peste doi ani.

Fizic nu mă pricep, nu ştiu. Nu sunt specialist de fotbal, doar vreau, să rămână stabilit o dată, să înţeleagă toţi. N-are nicio vină Dică, sunt eu vinovat, aşa conduc eu. Eu nu mă bag niciodată la domnul Balint acasă. N-are nicio vină Dică, nu-l dau afară. Cum să-l dau afară?

Nu se poate să-l las liber, că se alege praful. Mai aduce un Golofca, dăm 400.000 de mii, mai aduce un Grecu. Nu vreau să se aleagă praful. Eu am câştigat milioane din fotbal, iar restul, în afară de Hagi, s-au nenorocit. O să aduc eu jucători, o să vedeţi. Dică o să fie campion. Nu-l dau afară şi o să fie campion. Eu fac ce vreau! E interzis? E penal? Eu nu vreau să iau campionatul, eu vreau doar în Europa League, să iau 15 milioane de euro. Campionatul să-l ia alţii şi să intre în faliment.", a spus Becali, după eşecul de la Craiova, scor 2-1.

Supărat pe rezultat şi pe situaţia în care a ajuns, Dică a decis că e momentul să nu mai tacă. A cerut "libertate mai mare", considerând că doar aşa va reuşi să dreagă situaţia: "Nu mă tem. Muncesc mult, ştiu ce fac, iar uneori se întâmplă să nu iasă cum îşi doreşte patronul. În continuare, dacă voi avea o libertate mai mare, cred că voi reuşi să fac mai multe lucruri", a declarat Nicolae Dică, la conferinţa de presă de după a doua înfrângere consecutivă în Liga 1 Betano. În runda precedentă, FCSB a cedat în faţa Concordiei Chijana, scor 1-0. Urmează meciul cu FC Voluntari, care după revenirea lui Andone în iarbă a prins aripi şi a demolat Chiajna, cu 4-0.

Mai "cuminte" la interviul de după meci

La finalul meciului din Bănie, Dică a pus rezultatele slabe pe seama multitudinii de accidentări din lot şi pe ghinion, nedorind să vorbească despre o eventuală plecare: "Am început jocul foarte bine, am marcat, ne-am creat ocazii să facem 2-0, în apărare am stat bine. Şi repriza a doua am început-o bine, am avut două ocazii prin Nedelcu, n-am reuşit să marcăm, iar apoi Craiova a reuşit să egaleze. De acolo jocul a decurs mai bine pentru ei. Trebuie să ţinem capul sus şi să câştigăm meciul următor. Nu a fost vorba de mai puţină concentrare în repriza a doua. Poate că ei au ieşit mai motivaţi, dar nu trebuia să facem o repriză aşa de proastă.

Problema mare e că cei mai mulţi accidentaţi sunt în linia de fund. Acum sunt şi Nedelcu cu Morais suspendaţi, să văd ce echipă voi face la meciul cu Voluntari. Am avut şi ghionion, mulţi jucători accidentaţi sunt din zona defensivă. În atac avem la dispoziţie mulţi jucători. Campionatul este lung, nu s-a decis astăzi campioana. Noi aveam patru puncte avans, acum suntem la două puncte de CFR. Îmi doresc să fim uniţi. Sunt momente mai dificile la echipă", a punctat fostul mijlocaş ofensiv din Ghencea.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.