Cornel Dinu l-a pus la zid pe Florin Bratu: "E o sfidare! Lumea, săraca, trebuie să înţeleagă"

10 oct 2018 5629 afişări Liga 1
Cornel Dinu l-a pus la zid pe Florin Bratu: "E o sfidare! Lumea, săraca, trebuie să înţeleagă"

Cornel Dinu a ţinut să-i transmită un mesaj lui Florin Bratu, care a spus că în acest moment nu mai este responsabil pentru situaţia de la Dinamo, pentru că a părăsit echipa.

"Mi se pare o sfidare mai mult decât periculoasă pentru viitorul său. Tot ce se întâmplă la Dinamo, se întâmplă datorită deciziilor pe care le-a luat el. Echipa este moştenită, Claudiu a făcut şapte antrenamente. Explici că n-ai vrut să-l iei pe Fabbrini, că trebuia să-l scoţi pe Salomao... este din nou o sfidare. Sfidează capacitatea de cunoaştere a acestuia. Nu trebuia dat afară nimeni.

Aşa cum s-a mai întâmplat la venirea celebrului jucător Albin, aşa cum s-au găsit de atâtea ori bani peste plafonul respectiv, domnul Bratu trebuia să se gândească că a adus jucători gen Axente sau Popovici, când putea să aibă opţiunea cealalată. Dar asta este laşitatea studiolului. Aici trebuie să prezinţi argumente, pentru ca lumea, săraca, să înţeleagă. Nu să zicem că suntem nevinovaţi. Pe Subotic nu l-am făcut terorist, am zis că terorizează fotbalul. Nici Mezague nu trebuia adus. Fabbrini este cu adevărat un jucător, era o soluţie", a spus Cornel Dinu, pentru Digi Sport.

Florin Bratu a spus că putea să-i aducă pe Fabbrini sau Ongenda, însă trebuia să renunţe la alţi jucători: "Da, Fabbrini şi Ongenda au fost propuşi de către cineva. Dacă-l aduceam pe Fabbrini, trebuia să-l dau afară pe Salomao. Aveam un buget de salarii în care trebuia să mă încadrez. Trebuia să renunţ la Salomao, care are un salariu mare. Dacă-l aduceam pe Ongenda, trebuia să renunţ la Pesici. Astea sunt datele problemei. Nu aveam certitudinea că vor juca bine. Da, acum la Botoşani îşi fac treaba foarte bine. Dar atunci nu aveam siguranţă că se integrează. Era foarte greu să renunţ la Salomao, mă bazam pe el. În cazul lui Pesici e la fel", a spus Florin Bratu, în urmă cu 24 de ore.

Fost internaţional de tineret, Fabbrini a jucat pentru Watford, Brimingham şi Middlesbrough, dar stilul britanic s-a dovedit mult prea mult pentru calităţile sale. De ce nu a reuşit Fabbrini în Anglia? Răspunsul vine de la Florin Manea, care a dezvăluit, la ProSport Live, şi care au fost primele reacţii dinspre FC Botoşani după ce l-au văzut la lucru pe italian: "Fabrini este tot ce există în campionatul României, să fie clar. Ca valoare, ca statistică, ca ce vreţi voi. El e mai copil, e mai liniştit, nu a avut acea răutate pentru Anglia.

E un jucător incredibil de tehnic, dar e un pic mămos, aşa...Şi acum e toată ziua cu tatăl lui, îl sună mereu. Nu e destul pentru Anglia, dar pentru România e un superstar. I-am zis să vină în România, că în şase luni îl vând în Ucraina, undeva...Fabrini are meciuri în Italia câte au Dică, Pap, Torje şi Mitriţă la un loc. Când l-a văzut cineva de la Botoşani mi-a zis "nu cred că a mai existat jucător ca ăsta în Botoşani". Apoi m-a sunat Costel Enache şi mi-a zis "Băi, Florine, are 100% driblinguri reuşite în două meciuri!", a spus Manea, la ProSport Live.

"E un băiat super modest dacă ne gândim la statutul avut. E glumeţ, râde în permanenţă, chiar şi când aleargă. Da e genul lui N'Golo Kante. Îl iubeşte toată echipa", a spus Enache la ProSport LIVE, referindu-se la faptul că Ongenda, trecut pe la PSG, e mereu cu zâmbetul pe buze, aşa cum e campionul mondial N'Golo Kante, legitimat la Chelsea.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.