EXCLUSIV | A adus trofee în ”Ştefan cel Mare” şi povesteşte cum a ajuns la prima echipă a Stelei: ”Domne, vreau să mi-l aduci pe copilul ăla”. Ce antrenor l-a promovat

14 oct 2018 8738 afişări Liga 1
EXCLUSIV | A adus trofee în ”Ştefan cel Mare” şi povesteşte cum a ajuns la prima echipă a Stelei: ”Domne, vreau să mi-l aduci pe copilul ăla”. Ce antrenor l-a promovat

Prezent în emisiunea ProSport LIVE, fostul mijlocaş al Stelei şi al lui Dinamo, Cătălin Munteanu, a povestit cum a ajuns să semneze primul său contract de jucător profesionist cu gruparea din Ghencea.

Cel poreclit ”Cap de zmeu” a dezvăluit că Dumitru Dumitriu a fost antrenorul care l-a promovat de la centrul de copii şi juniori la prima echipă. Totul s-a întâmplat în timpul unei pauze competiţionale, determinată de meciurile echipei naţionale, unde Steaua a trimis foarte mulţi jucători, a povestit Munteanu:

”Am ajuns undeva la 14-15 ani în centrul de juniori din Ghencea. Eu jucam la grupa de vârstă '79, aveam evoluţii foarte bune cu echipa, ieşisem campion naţional de două ori. Era campionatul de tinere speranţe şi jucam cu trei ore înaintea echipei mari, şi în acel moment, în echipa aia jucau cei mai buni juniori plus ce venea de la echipa mare. Era nea Ţiţi (n.r. - Dumitru Dumitriu) atunci antrenor principal cu Mihai Stoichiţă secund şi cam la fiecare meci veneau mai devreme şi se uitau la meciurile noastre, ştiau care suntem de perspectivă.  

A venit pauza dintre tur şi retur, ştiam că era o pauză foarte mare şi era o problema la nivelul echipei mari pentru că foarte mulţi jucători au plecat la loturile naţionale şi rămăsese nea Ţiţi fără jucători. Din informaţiile pe care le-a avut despre mine, i-a spus lui nea Tică (n.r. - Teo Anghelini): ”Domne, vreau să mi-l aduci pe copilul ăla, l-am văzut de câteva ori. Să vină la noi în cantonament în Belgia”. După ce am terminat cantonamentul, nea Ţiţi a decis să rămân la echipa mare, să semnez contract de profesionist cu echipa mare şi să mă antrenez cu echipa mare”, a spus Cătălin Munteanu la ProSport LIVE.

În cariera sa, Cătălin Munteanu a evoluat pentru Steaua, Salamanca, Atletico Madrid, Espanyol, Albacete, Real Murcia, Dinamo, FC Braşov şi Viitorul. Un titlu de campion, o Cupă a României şi o Supercupă sunt singurele trofee din CV-ul mijlocaşului, toate cucerite în tricoul echipei din ”Ştefan cel Mare”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.