EXCLUSIV | Boloni, la ProSport LIVE: "Teamă? Noi nu eram curajoşi, dar nu aveam asta: teamă!". Unde ar fi vrut Ilie Balaci să joace şi azi. "Atât timp cât a fost la Bucureşti, discutam şi-mi zicea asta"

22 oct 2018 4923 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Boloni, la ProSport LIVE: "Teamă? Noi nu eram curajoşi, dar nu aveam asta: teamă!". Unde ar fi vrut Ilie Balaci să joace şi azi. "Atât timp cât a fost la Bucureşti, discutam şi-mi zicea asta"

Cu 25 de goluri în 102 partide pentru prima reprezentativă, Ladislau Boloni se află în grupul select al tricolorilor cu peste 100 de de meciuri în tricoul naţionalei, echipă cu care a jucat la Campionatul European din 1984. Câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, fostul mijlocaş şcolit la ASA Târgu Mureş şi-a consolidat un nume important în familia antrenorilor români, de ştiinţa sa fiind legată apariţia câtorva jucători importanţi ai Europei. În prezent tehnician la Anvers, formanţie aflată pe locul 4 în campionat, Boloni a fost cuprins de sentimente amestecate când a aflat dispariţia prietenului său, fost coleg de cameră la naţională, Ilie Balaci.

Colegi în primul 11 în celebra dublă cu Italia, din campania de calificare la Euro 1984, 1-0 la Bucureşti şi 0-0 la Florenţa, Boloni explică principala calitate a tricolorilor în partida din leagănul Renaşterii, meci la finele căruia Enzo Bearzot, selecţionerul campioanei mondiale, spunea că nu ar fi reuşit să învingă România "nici dacă meciul s-ar mai fi prelungit cu o repriză".

"Acest cuvânt teamă de adversar trebuie să-l uitaţi, nu pentru că noi eram curajoşi, dar nu aveam asta: teamă! Nu vorbesc numai despre noi, vorbesc la general, eu nu cred că o emoţie trebuie să o confundăm cu teamă. Această emoţie există, dar trebuie să o folosim pentru a ne motiva, aşa este şi mai important. Ilie ar fi vrut să joace şi azi la Craiova, el atât timp cât a fost la Bucureşti, discutam şi-mi spunea că vrea să joace la Craiova. Ilie a fost un jucător cunoscut pe plan internaţional", a declarat Ladislau Boloni, la ProSport LIVE.

Primăria Municipiului Craiova a publicat programul funeraliilor lui Ilie Balaci:

Luni, 22.10.2018

13.00 – depunerea trupului neînsufleţit la Biserica Sf. Ilie

17.00 – plecare spre Stadionul Ion Oblemenco

17.30 – depunere la Stadionul Ion Oblemenco

18.00 – slujbă oficiată de un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei

Marţi, 23.10.2018

09.00 – Depunerea trupului neînsufleţit pe terenul Stadionului Ion Oblemenco

11.30 – Slujbă In Memoriam oficiată de un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei, pe terenul Stadionului Ion Oblemenco

12.15 – Plecare spre Biserica Sf. Ilie

13.00 – Sosire Biserica Sf. Ilie – Slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei

14.00 – Plecare spre Cimitirul Sineasca

Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea Bucureşti – Pasajul Suprateran – Str. Amaradia – Str. George Enescu – Cimitirul Sineasca.

Notă: Programul poate suferi modificări, care vor fi anunţate în timp util.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.