Nu există remediu pentru gazonul de pe "Ion Oblemenco". Singura soluţie dată de specialişti

16 oct 2018 9546 afişări Liga 1
Nu există remediu pentru gazonul de pe "Ion Oblemenco". Singura soluţie dată de specialişti

La aproape un an de la inaugurarea noii arene „Ion Oblemenco”, gazonul se prezintă cel puţin la fel de rău ca la primele partide, iar după studierea mai multor soluţii de remediere a stării lui s-a constatat că nu există leac, iar, în aceste condiţii, varianta optimă ar fi înlocuirea acestuia.

Cotidianul craiovean Cuvântul Libertăţii anunţă că Primăria Craiova„a apelat în cele din urmă, în urma unei licitaţii, la Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Dolj (OSPA) şi buletinul de analiză cu rezultatele fizico-chimice obţinute la probele de sol şi apă recoltate, cu ocazia deschiderii profilelor de sol, pe covorul de gazon, sună neliniştitor”.

Observaţiile specialiştilor sunt următoarele: „regimul aerohidric este deficitar, din cauza excesului de umiditate şi cimentării stratului imediat de sub înrădăcinarea gazonului, ceea ce conduce la o defectuasă relaţie „aer-sol”, ce nu a favorizat o dezvoltare normală a rădăcinilor; drenajul nu a fost folosit la capacitatea optimă, în aşa fel încât „franjul capilar” să favorizeze raportul „apă-aer” în condiţii normale; s-a constatat un exces inadmisibil de umiditate, complet dăunător. Se menţionează că excesul de umiditate favorizează sistematic dezvoltarea de boli patologice plantelor. De asemenea, evidenţiază valori mari de sodiu şi bicarbonaţi, peste limita maximă admisă, identificată în apele de irigat. Concluziile demonstrează deficienţe greu de corectat acum, comise premergător aşezării covorului de gazon, în absenţa unei asistenţe tehnice calificate, mai exact precara compoziţie a stratului imediat, în care plantele n-au găsit mediul prielnic unei vegetaţii normale, care să permită „înfrăţirea” şi dezvoltarea unui sistem radicular viguros”, menţionează ziarul local craiovean, care concluzionează că „Gazonul nu are salvare”.

Aşadar, s-au făcut greşeli atât la amplasarea gazonului, cât şi pe parcurs, la întreţinerea şi îngrijirea ierbii. În aceste condiţii, firma care s-a ocupat de gazonul de pe „Ion Oblemenco” va fi solicitată să-l înlocuiască în perioada următoare.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.