Românul care a înscris trei goluri în poarta Realului: "A fost o seară magică. Am rămas în istoria fotbalului spaniol". Adevărata Steaua? Răspunsul în doi timpi

8 nov 2018 4633 afişări Liga 1
Românul care a înscris trei goluri în poarta Realului: "A fost o seară magică. Am rămas în istoria fotbalului spaniol". Adevărata Steaua? Răspunsul în doi timpi

În această lună se împlinesc 18 ani de când fostul internaţional Laurenţiu Roşu uimea fotbalul spaniol cu trei goluri marcate în poarta Realului din Madrid, pentru Numancia. Revenit în oraşul său natal, la Iaşi, în calitate de oficial al FRF, alături de directorul de dezvoltare Ciprian Paraschiv şi de fostul internaţional Lucian Sânmărtean, pentru lansarea proiectului ”Împreună suntem fotbal în grădiniţe”, Laurenţiu Roşu a rememorat momentele din 2000 şi a declarat că speră ca în viitor să apară un alt fotbalist român care să înscrie de trei ori într-un meci cu Real Madrid.

”Sper să se ajungă în situaţia ca un alt român să înscrie în viitor trei goluri în poarta Realului. Ar fi o bucurie pentru toţi românii. Au trecut mulţi ani de atunci. E foarte greu să înscrii trei goluri nu neapărat în poarta Realului, ci într-un meci, într-un campionat atât de puternic cum este cel spaniol. A fost o seară magică pentru mine, am rămas în istoria fotbalului spaniol cu acele goluri. Am mingea aceea păstrată. Am mai înscris trei goluri şi cu Tenerife, dar nu au avut o asemenea conotaţie”, a declarat Laurenţiu Roşu.

”Nici eu nu ştiu care este adevărata Steaua. Cred că FCSB e o continuare a Stelei”

Roşu a subliniat că nu ştie care este adevărata Steaua. ”FCSB – Dinamo este un derby în continuare, chiar dacă Steaua şi-a schimbat denumirea. Sunt foşti jucători sau antrenori acolo care sunt implicaţi, e o continuare a Stelei. Chiar dacă s-a înfiinţat o altă Steaua, cu timpul vom vedea care este adevărata Steaua. Eu am evoluat la Steaua în perioada 1993-2000, apoi am revenit ca antrenor secund tot la Steaua şi după şase luni am devenit FCSB. Nici eu nu ştiu care e cea adevărată. Eu văd totuşi FCSB-ul ca o continuare a Stelei”, a punctat fostul internaţional.

Actualul selecţioner al naţionalei Under 18 s-a referit şi la derby-ul Dinamo - FCSB, programat duminică, de la ora 21:00.

”E foarte important ca la toate derby-urile să fie stadionul plin, pentru a face o atmosferă frumoasă. Ambele echipe au probleme, FCSB cu fundaşii centrali, Dinamo cu mulţi jucători, unii au plecat din cauza evoluţiilor slabe, au fost şi ceva schimbări de antrenori. Cred că va fi un meci frumos şi sper ca cel mai bun să câştige. Campionatul e lung, Dinamo cred că poate reveni acolo sus, dacă se întăreşte”, a comentat Laurenţiu Roşu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.