Am învins la ”amateur”, urmează nivelul ”world class”. România câştigă greu, cu 2-1 în Lituania. Ce facem cu Serbia?

11 oct 2018 17460 afişări Nationala
Am învins la ”amateur”, urmează nivelul ”world class”. România câştigă greu, cu 2-1 în Lituania. Ce facem cu Serbia?

E liga a treia a fotbalului european, deci jucăm cu Lituania. Un meci pe care, vorba lui Stanciu, îl vom câştiga pentru că suntem mai buni. Îndrăzneaţă declaraţie din partea fotbalistului care joacă la o naţională ce nu se mai califică pe nicăieri. Îndrăzneaţă, dar realistă. Lituanienii au un CV îngrozitor, nu bat pe nimeni şi par - ai dreptate, Nicuşor - de bătut măr. 

Însă startul de meci nu validează vorbele fotbalistului de la Sparta Praga. E drept, Chipciu începe cu un şut-bombă care dă emoţii, însă gazdele replică imediat cu o bară, după o fază la care Bancu a fost trimis înapoi la studiu. Suntem nedumeriţi, nu erau slabi aceşti lituanieni? Noroc că e Chipciu viu şi, după o minge întoarsă de Ţucudean şi prelungită de Mitriţă, şeptarul trimite mingea în poartă. E minutul 13 şi se termină cu fotbalul. Urmează peste jumătate de oră de chin, de zbatere pe sintetic, de pase laterale greu de explicat şi de driblinguri eşuate. Şi de o parte, dar şi de cealaltă. Tactic, România e zero. Tehnic, ai noştri sunt peste lituanieni şi doar de asta reuşim să controlăm evenimentele. 

O foarfecă şi dezastrul!

Începem repriza a doua spectaculos. Nu prin manieră, ci printr-o execuţie a lui Mitriţă, cel care trimite bine dintr-o foarfecă laterală, însă portarul respinge spectaculos. Din păcate, e o nouă fază unică în care ne putem lăuda că suntem clar peste adversar. Lituanienii rezistă bine şi joacă de la egal la egal cu România în multe momente. Nu reuşim să ne mai apropiem decisiv de poarta lor nici când schimbăm vârful, Keşeru în locul lui Ţucudean, nici când îl băgăm pe decarul Maxim în locul lui Mitriţă. Ba chiar scăpăm incredibil de un gol în ultimele zece minute, atunci când Săpunaru ne salvează de o ruşine cu o intervenţie de fundaş adevărat. Hai că am scăpat în câştigători. Saaaauuuu... Nu! Neatenţie în apărare (sau oboseala unor jucători bătrâni?) din minutul 90 e speculată de lituanieni. Gazdele înscriu şi ne dau peste cap planurile. Chiar nu batem Lituania?

Norocul nostru se numeşte glezna lui Maxim, fotbalist lăsat pe bancă şi trimis abia pe final, cel care driblează fin un adversar şi execută portarul în minutele de prelungire. E 2-1, am câştigat, şi ne întrebăm ce se va întâmpla duminică dacă vom juca la fel.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.