Care sunt criteriile lui Iordănescu? Fl. Matei înscrie şi dă pase de gol, însă nu-l satisface pe selecţioner: "Nu e ceea ce ne dorim la echipa naţională"

21 mar 2016 8438 afişări Nationala
Care sunt criteriile lui Iordănescu? Fl. Matei înscrie şi dă pase de gol, însă nu-l satisface pe selecţioner: "Nu e ceea ce ne dorim la echipa naţională"

Criteriile de selecţie ale lui Anghel Iordănescu sunt un mister, cel puţin asta trădează ultimele sale declaraţii. Antrenorul ”Generaţiei de Aur” conduce acum echipa naţională către un Campionat European la care vom avea onoarea disputării meciului de deschidere, contra Franţei, iar până atunci a convocat un lot pentru o dublă amicală cu Lituania şi cu Spania.

Iordănescu a comentat pe larg situaţia jucătorilor convocaţi la lot, oprindu-se puţin şi asupra lui Florentin Matei. Mijlocaşul ofensiv de la NK Rijeka, cel care a înscris un gol şi a dat trei pase de gol în primele sale meciuri le echipa croată, nu se încadrează în criteriile misterioase ale lui Tata Puiu: ”Pentru Florentin Matei am trimis special un om să-l urmărească atunci când juca în Ucraina. Nu am fost mulţumit de referinţele primite. Îl urmărim şi pe el, nu e ceea ce ne dorim la echipa naţională. Sunt nişte criterii de la care nu abandonez”.

Mărturisirea este cu atât mai ciudată cu cât pe unul dintre posturile ce pot fi acoperite de Florentin Matei au fost convocaţi Gabi Torje şi Adi Popa, fotbalişti cu o formă net inferioară celei arătate de primul. Adi Popa şi-a pierdut în 2016 locul de titular la Steaua, în timp ce Gabi Torje joacă puţin şi fără rezultate în Turcia. Fostul fotbalist de la Dinamo e rezervă la Osmanlispor, echipă pentru care are o medie de 42 de minute jucate pe meci în ultima lună.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.