Ianis face apel la calm: "Am reuşit doar o calificare, momentan!". Hagi junior şi golul superb marcat din lovitură liberă, planurile pentru Euro şi un mesaj pentru Cosmin Contra

17 oct 2018 6910 afişări Nationala
Ianis face apel la calm: "Am reuşit doar o calificare, momentan!". Hagi junior şi golul superb marcat din lovitură liberă, planurile pentru Euro şi un mesaj pentru Cosmin Contra

Ianis Hagi (19 ani) a fost printre ultimii care au reacţionat după calificarea naţionalei de tineret la Euro 2019. Fiul lui Gică Hagi a marcat un gol spectaculos, chiar sub privirile tatălui său, şi la finalul meciului a făcut apel la calm "pentru că deocamdată s-a obţinut doar o calificare". Hagi junior vrea multe şi turneul final din Italia şi San Marino.

Decarul naţionalei de tineret a vorbit şi despre planurile de viitor, susţinând că vrea să ajungă la naţionala mare: "Bucurie, fericire. La cât am strigat şi urlat pe teren şi după ce s-a terminat meciul, cu colegii, cu toată lumea de pe stadion. Suntem fericiţi.

(n.red. - seamănă la execuţii cu tatăl lui) Nu copiez pe nimeni, încerc să-mi creez execuţiile mele, să-mi fac jocul meu, ştiu ce fel de jucător sunt, ce defecte am, încerc să îmi ajut echipa. Ştiu ce trebuie să facă un decar şi mereu intru cu aceleaşi gânduri pe teren.

Poate semănăm puţin la cum celebrăm golurile (n.red. - asemănarea cu Hagi)

(n.red. - despre EURO) Mergem să ne batem de la egal la egal cu fiecare. Avem şanse să ne batem, să scoatem cât mai multe puncte şi să ne calificăm. Am realizat o chestie ce nu multe generaţii au putut, nu avem frică, ştim că suntem buni, că avem talent, dar să rămânem modeşti, iar eu zic că o să facem treabă bună şi acolo.

Orice jucător de la tineret îşi doreşte să ajungă la echipa mare, când are rezultate bune şi la echipa de tineret şi la echipa de club, îi dă încredere şi îşi doreşte să ajungă la echipa mare.

Am realizat ceva istoric în seara asta, să încercăm să nu ne gândim acum la lucruri măreţe pentru că am reuşit doar o calificare. Următorul pas este să jucăm bine la EURO. Uşor-uşor să ajungem la perfomanţele pe care le au reuşit ei, cei din Generaţiei de Aur.

În ultimele patru meciuri cu mister Rădoi, am fost obligaţi să atacăm, să jucăm mult mai ofensiv.

La început până ne-am omogenizat, până când ne-am cunoscut unii pe alţii, a fost mai greu, dar mister Isăilă ne-a spus din primul meci că o să facem lucruri măreţe, a avut încredere de la început în noi", a spus Ianis Hagi, după meci.

În Italia şi San Marino s-au mai calificat: Croaţia, Italia, Spania, Anglia, Serbia, Germania, Belgia, Danemarca şi Franţa. La baraj vor merge Grecia, Polonia, Austria şi Portugalia. După cele zece etape, România se poate mândri cu cea mai bună defensivă. Tricolorii mici au încasat doar patru goluri în actuala campanie. Cinci echipe naţionale vor merge fără înfrângere la EURO: Anglia, Belgia, Serbia, Franţa şi România. Ar mai fi şi Polonia, care însă va merge la baraj, astfel că poate rata prezenţa la turneul final.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.