Marica, discurs sincer şi curajos. Punctele vulnerabile, cum l-a simţit pe Mitriţă şi partitura abordată în actul secund cu Lituania. "Jucam ca şi când ar fi fost 2-0, 3-0..."

12 oct 2018 6992 afişări Nationala
Marica, discurs sincer şi curajos. Punctele vulnerabile, cum l-a simţit pe Mitriţă şi partitura abordată în actul secund cu Lituania. "Jucam ca şi când ar fi fost 2-0, 3-0..."

România a obţinut joi seara, la Vilnius, prima victorie din Grupa 4 a Ligii C dn cadrul Ligii Naţiunilor Unite, 2-1 (1-0) cu Lituania, în urma unui gol marcat în ultimul minut de Alex Maxim.

Invitat la ProTV. fostul atacant al naţionalei, Ciprian Marica (33 de ani), acum finanţator la Farul Constanţa, a evidenţiat câteva puncte slabe ale tricolorilor antrenaţi de Cosmin Contra. "Aveam nevoie de noroc. Cosmin va cântări foarte bine pe cine va miza cu Serbia, Mitriţă n-a avut o zi excelentă, Maxim ar putea intra in locul lui. Maxim are un moral excelent acum. Am avut doi fundaşi centrali cu experienţă, dar au fost multe nesincronizări", a spus Marica, referindu-se la cuplul Tamaş - Săpunaru.

Crescut la şcoala din Ştefan cel Mare, bucureşteanul fost la Şahtior, Stuttgart şi Schalke, a comentat şi golul primit de tricolori, secvenţă în care defensiva lui Contra şi-a arătat lipsa de reacţie.

"A fost nesincronizare, nu s-au uitat după adversar, şi lituanienii ne-au egalat. Serbia e un adversar de luat în serios, concentrarea va fi alta la Bucureşti, de puţin mai multă concentrare era nevoie şi la 1-0, la Vilnius. Jucam ca şi când ar fi fost 2-0, 3-0, pentru noi, lucrul acesta nu trebuia să se întâmple, Cosmin Contra e conştient de acest lucru. Cu Serbia, ideea de joc va fi importantă şi suntem curioşi dacă va aborda la fel de ofenisv  Contra, cu un presing sus. Partea vulnerabilă au fost spaţiile dintre cele două linii. Jocul Serbiei e unul consistent", a mai spus fostul căpitan al naţionalei. Manea - Tamaş - Săpunaru - Bancu a fost cvartetul defensiv propus de Contra, la Vilnius.

  • Lituania - România 1-2 (Zulpa 90 / Chipciu 13, Maxim 90+4),
  • Muntenegru - Serbia 0-2 (Mitrovic 18, 81),

România joacă duminică, pe Naţional Arena, de la 16:00, live pe ProTV, contra Serbiei, în etapa a patra a seriei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.