Primăria rupe tăcerea! Problema gazonului de pe Arena Naţională, lămurită punct cu punct: comunicatul oficial al PMB

5 nov 2018 12811 afişări Fotbal Intern
Primăria rupe tăcerea! Problema gazonului de pe Arena Naţională, lămurită punct cu punct: comunicatul oficial al PMB

Gazonul de pe Arena Naţională e din nou o problemă. Abia revigorată după o pauză de două luni, fără meciuri, suprafaţa de joc de pe cel mai mare stadion al ţării s-a stricat iar după organziarea Cupei Centenarului, o competiţie pentru copii. Nu mai puţin de 3.000 de tineri au călcat gazonul Arenei Naţionale timp de opt ore şi l-au distrus complet. PMB susţine că iarba nu va fi schimbată şi aduce lămuriri în ceea ce priveşte situaţia iscată.

Primăria a emis un comunicat oficial în care încearcă să explice cum stau lucrurile de fapt. Redăm mai jos, integral, comunicatul oficial al PMB:

"Referitor la informaţiile care circulă în spaţiul public, legate de starea gazonului Arenei Naţionale, Primăria Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:

În prezent, societatea care întreţine gazonul pe Arena Naţională efectuează proceduri uzuale de întreţinere în urmă evenimentelor care au avut loc în ultima perioada, respectiv tunderea acestuia şi eliminarea materialului vegetal vătămat sau mort pentru pregătirea solului în vederea insamantarii, refacerii, menţinerii densităţii şi omogenităţii gazonului.

Gazonul nu va fi schimbat, iar lucrările de întreţinere se realizează fără costuri suplimentare.

În ceea ce priveşte turneul de fotbal pentru copii, "Cupa Centenarului Marii Uniri", care s-a desfăşurat pe Arena Naţională, menţionăm că la acest eveniment au participat peste 3.500 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, din România şi Republica Moldova, majoritatea din aceştia având pentru prima dată ocazia să joace sau chiar să vadă un stadion modern, care găzduieşte meciuri internaţionale.

Considerăm că aprecierile conform cărora aceşti copii nu ar fi trebuit să joace pe Arena Naţională sunt neinspirate, mai ales că fotbaliştii profesionişti ar trebui să încurajeze tinerii sportivi să facă perfomanţă la cel mai înalt nivel", e comunicatul PMB.

Gazonul a fost prost la meciul FCSB - Astra (1-0), iar duminica viitoare, pe 11 noiembrie, de la 21:00, e programat Marele Derby, Dinamo - FCSB. Partida se va juca tot pe Arena Naţională.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.