"Poate fi Generaţia de Platină". Tricolorul care culege laudele euforicului Sânmărtean: "Mă uit la el şi îl văd pe Gică Hagi"

17 oct 2018 6338 afişări Tineret
"Poate fi Generaţia de Platină". Tricolorul care culege laudele euforicului Sânmărtean: "Mă uit la el şi îl văd pe Gică Hagi"

Managerul sportiv al loturilor de juniori, Lucian Sânmărtean, a declarat că în momentul în care a cunoscut lotul de juniori al României a ştiut că echipa pregătită de Mirel Rădoi va ajunge la Campionatul European din 2019.

"După 20 ani reuşim o performanţă extraordinară, un grup extraordinar, un joc entuziasmant, cu un public cald, o calificare meritată şi felicitări băieţilor.

Însemnă foarte mult pentru fotbalul românesc. Avem posibilitatea să arătăm, copilaşii noştri au valoare, au crescut, s-au maturizat, iar jocul de acum a fost o mostră de un fotbal pe care l-au tratat cu respect, serios şi ne-am calificat. Felicitări lor şi celor care au grijă de ei”, a spus Lucian Sânmărtean.

"La jocuri foarte bune. Sigur, nu o să mergem să facem act de prezenţă. Avem echipă naţională cu pretenţii, avem jucători care joacă de foarte mult timp, avem calitate şi cred că echipa naţională va juca foarte bine la Euro”, a mai spus managerul sportiv al loturilor de juniori.

"Magicianul" a făcut şi o paralelă între Generaţia de Aur al lui Hagi sau Popescu şi actuala echipă de tineret: "Cred că doar rezultatele...într-adevăr poate fi una de platină pentru că aia de aur e luată titulatura. Arătăm bine, echipa are tonus, are încredere multă şi au valoare şi unii jucători au calitate specială...Mă uit la Ianis şi îl văd pe Hagi. Îmi place mult implicare lui, lăsând la o parte execuţiile frumoase. Implicarea lui. E prezent în joc, arată că poate fi lider la U21”.

România U21 s-a impus cu 4-0 în faţa naţionalei Liectenstein-ului, în ultimul meci din grupa de calificare la EURO 2019.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.