"Voi vorbeaţi de Champions League şi noi n-aveam echipament!" Maftei, intrare "la rupere" la Angelescu, noul acţionar al Rapidului: "Asta vreau să-i transmit". În ce condiţii s-ar întoarce în Giuleşti

11 oct 2018 4842 afişări Fotbal Intern
"Voi vorbeaţi de Champions League şi noi n-aveam echipament!" Maftei, intrare "la rupere" la Angelescu, noul acţionar al Rapidului: "Asta vreau să-i transmit". În ce condiţii s-ar întoarce în Giuleşti

Vasile Maftei, veteranul plecat de la FC Rapid 1923 săptămâna trecută, după ce antrenorul Constantin Schumacher a fost dat afară, a făcut câteva remarci dure şi unele aluzii pe care doar iniţiaţii le-au înţeles joi, în emisiunea GSP Live, moderată de Costin Ştucan.  

Fundaşul de 38 de ani a fost mult mai incisiv decât Schumacher, prezent şi el în studiou. Prima aluzie a fost la pasiunea pe care cei din club ştiu că o are Victor Angelescu, noul acţionar al echipei din Liga 3, care în timpul liber ar juca fotbal pe calculator. „A fost uşor din tribună. Şi asta e dureros. Pentru că aş fi vrut să vadă şi ei ce înseamnă un meci. Să pregăteşti un meci. De-asta îmi pare rău mie că s-a ajuns unde s-a ajuns. Aş fi vrut să înţeleagă mai mult fotbalul. Fotbalul nu e pe calculator“, a bătut apropo Maftei.

Dacă Schumacher a susţinut că nu e deranjat că a fost dat afară şi că nu a simţit nicio clipă că şefii clubului s-ar fi ascuns în spatele notorietăţii şi legăturilor lui cu Rapid, în schimb Maftei n-a fost atât de diplomat: „Eu, unul, m-am simţit folosit, clar! Ăsta e şi un motiv pentru care am plecat“.

Afirmând că n-a plecat de la echipă pentru că a fost dat afară Schumacher, Maftei a dat două exemple despre problemele existente la club şi pe care nimeni nu le discută şi nu doreşte să le afle: „Jucătorii care stau la un hotel - un hotel pe centură, nu-i dau numele - beneficiază doar de o singură masă, după antrenament. Ei trebuie să se urce în maşină, să se ducă să mănânce la hotel sau la restaurant, apoi să se întoarcă la antrenament. Asta înseamnă să ai bani. Dar la salariile pe care le au, nu toţi îşi permit. Conducerea ne-a transmis că avem buget de 1 milion – 1 milion şi jumătate, cu tot cu palmaresul plătit. Aici e problema. Şi atunci, le-am spus, de ce ne chinuim de 6 luni să le dăm o masă jucătorilor?“.

La un moment dat, prin telefon a intervenit Ovidiu Burcă, managerul general de la FC Rapid 1923, moment în care Maftei, iritat, a avut două izbucniri: Anul trecut au fost două meciuri foarte importante cu Steaua, care contează mai mult decât toate meciurile de la Liga 3. Dacă noi făceam vreun pas greşit, nu mai era nimeni, în momentul de faţă, la Rapid! Şi nu ştiu dacă mai exista! (...) Voi vorbeaţi de Champions League şi noi n-aveam echipament, cu ce să mergem pe stradă!“.

Această ultimă remarcă, despre echipament, vizează chiar unul din motivele de conflict dintre Niculae (fostul preşedinte-jucător plecat în iunie) şi Burcă şi Nicolescu, ultimii doi fiind adevăraţii factori decidenţi la club. Sursele ProSport spun că Niculae ar fi fost total nemulţumit de calitatea echipamentului pe care l-au adus cei doi la club. „Era foarte prost. Se rupea pe noi. Burcă şi Nicolescu au făcut contractul. Ei au adus firma aceea anul trecut“, a povestit, pentru ProSport, unul din fotbaliştii rapidişti.

Dar principala nemulţumire a lui Maftei pare să fie legată de acţionarul Angelescu. La un moment dat, fostul jucător a avut un mesaj direct pentru acesta: „Îi transmit lui Victor că eu nu joc cu FC Niculae pe piept, aşa cum a spus el. Că el are impresia că eu joc cu FC Niculae pe piept! Nu, eu am venit la Rapid într-un moment când puteam să mă duc să joc în Liga 1. Şi am venit cu inima deschisă. Şi până atunci am mai jucat la Rapid vreo 10 ani. Am jucat şi eu vreo 200 de meciuri, vreo 50 în cupele europene, am câştigat vreo 3 cupe, 3 supercupe, un campionat. N-aş vrea să fiu p-acolo vreun fel de ghimpe. Rămân rapidist, că asta sunt. Asta e decizia mea“.

Spre finalul emisiunii, Maftei a mai făcut o ultimă aluzie, aparent la omul de afaceri de 34 de ani care deţine acum 40% din acţiunile clubului, cel care a şi decis concedierea lui Schumacher: „M-aş întoarce dacă decizia ar fi la un rapidist adevărat, indiferent cine ar fi el. Dacă un rapidist ar conduce clubul ăsta, m-aş întoarce cu cea mai mare plăcere“.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.