EXCLUSIV | Cutremur la Steaua: Petrea, out! Pune generalul Zisu din nou mâna pe club?

14 oct 2018 29726 afişări Special
EXCLUSIV | Cutremur la Steaua: Petrea, out! Pune generalul Zisu din nou mâna pe club? Foto Andru NENCIU

CSA Steaua clocoteşte de câteva săptămâni. Colonelul Cristian Petrea, comandantul clubului, a fost schimbat din funcţie, iar în locul său va fi numit un om de încredere al generalului Cătălin Zisu. Petrea i-a urmat în funcţie lui George Boroi, recordmenul României la 110 m garduri, actual secretar general al COSR. Zisu ocupă în prezent funcţia de şef al comandamentului logistic întrunit din cadrul MApN.

  • Până la ora apariţiei articolului, Cristian Petrea nu a putut fi contactat de reporterul ProSport.

Noul comandant al clubului Steaua va fi anunţat luni, în cadrul unei adunări care va avea loc în jurul orei 10:00, la sediul din Bulevardul Ghencea, eveniment la care au fost anunţaţi să ia parte toţi angajaţii clubului. Criza întinsă ca o pată de ulei în ultimele luni la CSA e departe de a fi stăvilită. Iar situaţia devine din ce în ce mai încordată printre membrii uriaşului club care a dat pe bandă rulantă campioni olimpici, mondiali şi europeni. Iar oamenii importanţi din club sunt indignaţi de situaţia actuală. "Nu pot să cred că MApN îşi bate joc într-un asemenea hal de club. Ce să caute băiatul ăsta, de care am auzit că vine, chiar aici!? Asta vrem? Să transformăm clubul într-o cazarmă militară, să distrugem totul? Voi merge personal la Minister, nu se poate aşa ceva!", a declarat pentru ProSport, sub protecţia anonimatului, unul dintre marii campioni ai clubului.

Oameni importanţi de sport suţin că situaţia agitată din prezent ar fi cauzată de carenţele în privinţa cunoaşterii sportului de performanţă de către Cristian Petrea, a lipsei sale de experienţă în managemtul sportiv şi a izolării sale de către familia marilor campioni.

"Demiterea lui Petrea nu rezolvă însă problema, ci o agravează. Noul comandant nu are nicio tangenţă cu sportul, fiind un ofiţer de carieră al cărui principal merit îl reprezintă loialitatea faţă de Cătălin Zisu", spune, pentru ProSport, un alt personaj vechi din clubul militar. Din informaţiile ProSport, se aşteaptă, de asemenea, reacţii dure din partea suporterilor stelişti. Motivul?

Generalul Zisu e perceput de fanii Stelei drept unul dintre principalii răspunzători pentru privatizarea dubioasă a echipei de fotbal. Zisu e fost membru în Consiliul de Administraţie al AFC Steaua, omul de încredere al lui Victor Babiuc, şi apropiat al lui Viorel Păunescu şi George Becali. Totodată, din informaţiile ProSport, Zisu s-ar fi opus demersurilor juristului Florin Talpan de a acţiona în instanţă FC Steaua şi de a recupera marca încă de pe vremea când CSA Steaua era în subordinea generalului. Suporterii au susţinut că "oamenii murdari din trecutul Stelei nu mai au ce căuta lângă club, locul lor e la DNA".


Generalul Zisu, un om pe care nu-l au la inimă mulţi dintre oamenii vechi din cadrul clubului Steaua FOTO ProSport

Ministrul Apărării, păcălit?

Surse din Ministerul Apărării au confirmat azi, pentru ProSport, numirea unui nou comandant la CSA Steaua. "Da, e adevărat, a fost numit un băiat al lui Zisu. Sau cel puţin aşa stăteau lucrurile vineri. Lumea spune că Zisu dictează, iar ministrul execută. Dar mi-e greu să cred asta. Zisu a profitat de degringolada din club şi a pozat în salvator. Aduce un om, care chipurile face ordine în club. Dar pe Zisu nu l-a interesat niciodată ordinea sau performanţa la Steaua. L-a interesat bugetul. Şi achiziţiile. Şi, mai presus de orice, blocarea lui Florin Talpan, om care a devenit din ce în ce mai vocal în ultima vreme. Om care pretinde că deţine documente compromiţătoare înclusiv despre general. Eu nu cred că ministrul Fifor a ştiut de toate astea", a mărturisit, pentru ProSport, o persoană din MApN.

Angajaţii clubului Steaua, convocaţi luni dimineaţa la o adunare extraordinară, vor afla în jurul orei 10:00 numele noului comandant care va conduce cel mai galonat club din sportul românesc.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.